Maijas Rozītes "Instagram" konta zagļi izspieduši no viņas naudu (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Radio balss Maija Rozīte-Krištopane nesen krita kiberzagļu nagos, kad viņai tika atņemta pieeja "Instagram" kontam @maijarozite ar 13,7 tūkstošiem sekotājiem. Maija nu ir atguvusi savu kontu un raidījumā "Bez Tabu" atklāj, kā vispār nokļuva šajā nelāgajā situācijā.

"Ir dažādas sadarbības, arī apmaksātas sadarbības un burtiski dienu pēc pēdējās sadarbības publicēšanas, man atnāk vēstule epasta, kur kādas lietuviešu aģentūras pārstāve mani uzrunā un saka: "Redzējām tavu iepriekšējo publikāciju, mums ļoti patika, un sapratām, ka tas varētu arī rezonēt pareizi uz mūsu pārstāvētā zīmola auditoriju."" - raidījumā "Bez Tabu" atklāj Maija.

Nākamajā epastā radio balss aicināta uzspiest uz saites un aplūkot, ko no viņas sagaida topošie sadarbības partneri. 

"Uz visa tā fona, ka tas saskan ar to, kāda ir tā realitāte un ka tas ir par mani, tas nav tā, ka man kaut kādu mistisku tekstu tagad mēģina iebīdīt. Es nevienā mirklī neaizdomājos, ka tam ir jāpievērš aizdomu pilna uzmanība," skaidro Maija.

Saitē nācies atvērt savu "Instagram" profilu.

"Pēc kādām pārdesmit minūtēm es saņemu epast no "Instagram", ka mana adrese manā kontā ir nomainīta un loģiski, ka es to neesmu darījusi un man sāk trīcēt rokas, un es nesaprotu, kas tas ir tāds vispār, ta kā uzlauzts telefons kopumā? Par ko jāuztraucas?" - neizpratnē bijusi Rozīte-Krištopane.

Tajā brīdī Maija bijusi radio ēterā un ar notikušo padalījusies ar klausītājiem.

"Man arī ir līdzīgi noticis, turklāt uzlauzts citām lietotnēm konts. Daudziem bija tas galvenais ieteikums ātri nobloķēt visu iespējamo, jo, visticamāk, viņiem ir pieeja visam telefonam. Protams, ka uzreiz bloķēju visas kartes, visu iespējamo , no kā es varēju ciest zaudējumus. Man nelikās, ka es varētu būt interesanta tādiem neliešiem ar saviem sekotājiem, ar savu saturu," stāsta Maija.

Ļaundari Maijai norādījuši, ka, samaksājot 285 dolārus, profils tiks atdots īpašniecei.

Viņa turpina: "Vēlāk viņi vienkārši bombardēja: "Mēs redzam, ka tu lasi mūsu ziņas, kāpēc tu neatbildi? Mēs tev dodam tikai 45 minūtes", un tā visu laiku atlika, atlika, atlika to laiku un termiņu, mēģinot uz mani iedarboties."

Šis gadījums tiek klasificēts kā pikšķerēšana, kas nozīmē, ka cilvēks tiek pierunāts ievadīt paroli neīstās vietnēs, kur to savāc uzbrucēji un pēc tam izmanto, lai pieslēgtos īstajam kontam un veiktu tajos sevis izvēlētas darbības. 

Kā skaidro Maija, iesaistot papildspēkus un sazinoties ar aplikācijas uzturētājiem, viņai izdevies savu profilu atgūt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Milano, mi sei mancata❣️???? @obicamozzarellabar #ilduomo #obicà

A post shared by Maija Rozīte - Krištopane (@maijarozite) on

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu