Rīgā uzstāsies "Krievijas atbilde The Pogues" - grupa "Otava Yo" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Otava Yo"
"Otava Yo" Foto: publicitātes

"Krievijas atbilde The Pogues" - tā varētu nosaukt šo daudzgalvaino Sanktpēterburgas folkgrupu, kas Latvijā viesojusies jau vairākas reizes. Apvienība "Otava Yo" izveidojusies 2005. gadā, kad sadalījās ievērojamā krievu/ķeltu mūzikas apvienība "Reelroad", kas ir labos draugos ar mūsu pašu "Iļģiem". Koncerts "Palladium" jau 3. novembrī.

"Otava Yo" savā mūzikā sakausē gan slāvu, gan dažādu Eiropas tautu folkmūziku, izmantojot senus mūzikas instrumentus. Interesanti, ka kolektīva repertuārā ir arī latviešu tautasdziesma "Tumša, tumša tā eglīte", kas noteikti izskanēs arī koncertā Palladium.

Sanktpēterburgas folkgrupas pirmsākumi meklējami pirms sešpadsmit gadiem, kad uz Ņevas prospekta satikās daži, līdzīgi domājoši ielu muzikanti, un ar prieku kopā sāka spēlēt jautras melodijas.

Pamazām grupas koncertdarbība pārcēlās no ielām uz klubiem, no klubiem uz festivāliem un koncertzālēm. Šobrīd grupa ir izdevusi piecus studijas albumus, sniegti vairāk kā 500 koncerti 30 valstīs. Kā īpašs, starptautisks panākums ir jāmin fakts, ka Lielbritānijas mūzikas izdevniecība "Arc Music" noslēdza ar grupu līgumu par pēdējā, 2018. gadā ierakstītā albuma “Do You Love” izdošanu.

Latvijas publikai grupas daiļrade nav sveša, festivāli “Laba daba” un “Sviests”, koncertzāle “Gors”, Rīgas svētki, visās koncertēšanas vietās mūziķi uzņemti ar neviltotu sajūsmu un ovācijām.

Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Biļetes var iegādāties šeit

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu