Lācplēša dienas priekšvakarā top koncertuzvedums "Laika vārti"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

10. novembrī Arēnā Rīga izskanēs koncertuzvedums "Laika vārti", par Latvijas brīvības stāstu ar skatu nākotnē. Koncertā skanēs pēdējo 30 gadu Latvijas spēcīgākās dziesmas un tiks izdejotas spēka dejas. Uzvedumā piedalās komponists Mārtiņš Brauns, solisti Daumants Kalniņš, Zigfrīds Muktupāvels, Aija Vītoliņa, Annmary, Rīgas Doma zēnu koris, koris Anima,grupas Skyforger un Pērkons, deju studijas " Dzirnas" dejotāji un daudzi citi.

" Patriotu nedēļā,dienu pirms Lācplēša dienas, kad šogad atcerēsimies tieši pirms 100.gadiem Rīgā notikušās brīvības cīņas par Latviju, Arēnā Rīga notiks koncertuzvedums, kas izstāstīs Latvijas brīvības stāstu no šodienas skatu punkta, vienlaicīgi aicinot droši skatīties uz nākotni. Kopā sadziedoties mudināsim ikvienu rast spēku sevī, celties, neapstāties cīnīties un nekad neaizmirst to, ko mūsu vecvectēvu drosme un mīlestība par savu zemi ir mums devusi", skaidro koncertuzveduma režisors Māris Bezmers.

Koncertā izskanēs mūsu tautai zināmās un nozīmīgās melodijas, ko papildinās īpašas gaismu spēles un projekcijas. Komponists Mārtiņš Brauns kopā ar Rīgas doma zēnu kori koncertā atskaņojos savu jauno dziesmu ciklu, kurš veltīts Cēsu Pulka Skolnieku rotai, kas arī piedalījās Bermonta kaujās. Solistu Daumanta Kalniņa, Zigfrīda Muktupāvela, Aijas Vītoliņas un Anmary izpildījumā Latvijas stāsts izskanēs kā stāsts par zēnu, kas izaug par īstu vīru, izejot cauri dažādiem dzīves posmiem, gūstot dažādu pieredzi, emocijas, pārdzīvojumus un atziņas. Koncerta muzikālais vadītājs Kristaps Krievkalns. Viņš kopā ar savu grupu rūpēsies par muzikālo pavadījumu. Deju studijas " Dzirnas" dejotāji izdejos dejas Agra Daniļēviča horeogrāfijā. Koncertuzveduma otrajā daļu piepildīs grupas “Pērkons” un “Skyforger”.

Biļetes " Biļešu paradīzes" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu