"Dvēseļu puteņa" galvenais varonis pirmo skūpstu piedzīvojis filmā - ar Ievu Florenci

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

8. novembrī pie skatītājiem nonāca režisora Dzintara Dreiberga kara filma "Dvēseļu putenis", kurā galveno varoni Artūru Vanagu atveido Oto Brantevics no Turlavas, kuram šī ir pirmā pieredze lielajā kino. Tāpat Brantevics filmā piedzīvojis arī savu pirmo skūpstu, būdams 15 gadus vecs. Tas noticis ar Dailes teātra aktrisi Ievu Florenci. 

Kā intervijā žurnālam "Ieva" atklāj Brantevics, Ieva Florence viņam mācījusi - lai ticami nospēlētu iemīlēšanos, ir mazliet jāiemīlas. "Tā tas ir. Sākumā īsti neticēju – man likās, ka viss ir tēlošana. Tomēr tēlojot viss iet tikai un vienīgi caur prātu. Bet te šo lomu spēlēja tikai un vienīgi Ieva. Man kā neprofesionālim nebija nekādas nojausmas, kā spēlēt tā, lai viņa kaut nedaudz iemīlas manī.

Bet viņa zināja, kā izdarīt, lai es iemīlos viņā.

Viņa to spēja, un mums izveidojās ļoti labas attiecības. Tā, ka pat pēc filmēšanas kādu laiku bija sajūta, ka esam pāris," intervijā atzīst jaunais aktieris. 

Viņš atzīst, ka dzīvē tikai vienu reizi bijis iemīlējies, tomēr attiecības viņam nav bijušas. "Nekas tālāk neturpinājās. Biju iemīlējies meitenē, bet viņa mani nemīlēja – un to nevar uzspiest, tam jānāk caur sirdi. Izmēģināju dažādus variantus, lai viņai kaut nedaudz iepatiktos, bet tas nenotika, un es to pieņēmu," "Ievai" stāsta Brantevics.

Jau vēstīts, ka vēsturiskā kara drāma pēc strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem vedīs 100 gadus senā pagātnē. Sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību - pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama. Saviļņojošais stāsts ļauj skatītājam pieaugt kopā ar Artūru un jaundibināto Latvijas valsti, vērojot dzīvi ierakumos zēna acīm, pašaizliedzīgi stājoties pretī ienaidniekam, meklējot īstu mīlestību un mācoties novērtēt brīvības cenu. 

Pārējo filmas aktieru ansambli veido Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, Gatis Gāga, Jēkabs Reinis, Vilis Daudziņš, Renārs Zeltiņš, Grēta Trušiņa un daudzi citi. Kopā ar aktieriem filmā filmējās arī vairāk nekā 1500 brīvprātīgie masu skatu aktieri.

Filmas kopējās izmaksas tiek lēstas 2,1 miljona eiro apmērā. Valsts budžeta finansējuma daļa projektā plānota 65% jeb 1,37 miljonu eiro apmērā.

Foto: "Dvēseļu puteņa" svinīgā pirmizrāde

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu