LMA pārtrauc sadarbību ar "Jarmarkas" organizētājiem, veidos savu zīmolu "Jaunmarka"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mākslas akadēmijā durvis vērusi ikgadējā "Jarmarka"
Mākslas akadēmijā durvis vērusi ikgadējā "Jarmarka" Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Latvijas mākslas akadēmija informē, ka ikgadējais studentu mākslas darbu gadatirgus, kas iepriekšējos gadus pazīstams kā "Jarmarka", Latvijas mākslas akadēmijā norisināsies arī šogad, no 14. decembra līdz 2020. gada 5. janvārim. Tiesa, šogad šo notikumu dēvēs par “Jaunmarku". Tas saistīts ar to, ka LMA ir pārtraukusi sadarbību ar ilggadējo "Jarmarkas" organizatoru Gundegu Turneli.

Mākslas akadēmijas komanda kopā ar studentiem ir uzsākusi konceptuālas pārmaiņas ikgadējā studentu mākslas darbu gadatirgū. "Mērķis ir celt kopējo darbu kvalitāti, uzlabot ekspozīciju un padarīt šo pasākumu saturiski pilnvērtīgāku," informē Latvijas Mākslas akadēmijas pārstāve Laura Ozola.  

Savukārt aģentūras "Pareizā ķīmija" vadītāja Gundega Turnele, kas "Jarmarku" organizēja sešpadsmit gadus, uzsver, ka 

LMA ir uzteikusi sadarbību projektam "Jarmarka", bet komanda plāno šā projekta izaugsmi un jaunā veidolā atgriezīsies 2020. gada nogalē. 

"Latvijas Mākslas akadēmija šī gada oktobrī uzteica sadarbību mums: idejas autoriem un organizatoriem sešpadsmit gadu garumā, lemjot rīkot līdzīgu pasākumu saviem spēkiem, un nosaucot par Jaunmarku," TVNET komentē Turnele. "Neesam noskaņoti cīnīties pret šo lēmumu, taču situācija būtu jāpaskaidro. Mēs uz to raugāmies kā uz iespēju attīstīt "Jarmarku" un kaldinām plānus par vēl vērienīgāku notikumu jau 2020. gada nogalē. Uzskatu, ka LMA ir uzņēmusies lielu izaicinājumu, lai pildītu solījumu par izmaiņām." 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu