Baha kamermūzikas festivāla noslēgumā izcili itāļu un latviešu mūziķi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Stefano Baljano
Stefano Baljano Foto: publicitātes

29. novembrī plkst.19 Mākslas muzeja “Rīgas biržas” Venēcijas zālē koncertā “Itāļu baroka sonātes” blokflautists Stefano Baljano (Stefano Bagliano) duetā ar klavesīnistu Masimiliano Farači (Massimiliano Faraci) atskaņos 17./18. gadsimta itāļu komponistu Andrē Falkonjeri, Antonio Vivaldi, Benedeto Marčello u. c. sonātes.

Stefano Baljano ir starptautiski atzīts blokflautists un diriģents, kurš vada orķestri “Collegium Pro Musica”. Flautists Itālijā izvērsis ne tikai ievērojamu koncertdarbību, bet ir arī vairāku festivālu mākslinieciskais vadītājs un konsultants. Tāpat S. Baljano ir mācībspēks – profesors vairākās konservatorijās, iecienīts viesprofesors, vadot meistarklases un kursus.

Klavesīnists Masimiliano Farači ir dibinājis ansambli “Collegio Musicale San Giuliano dei Ffiamminghi”, ar kuru kopā aizrautīgi pēta un atskaņo 17./18. gadsimta mūziku. M. Farači ir arī Itālijas mūzikas izglītības aktīvists un profesors.

Savukārt 1. decembrī plkst.19 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā muzicēs klavieru duets “AnNo” (Antra un Normunds Vīksnes).

Programmā: Reinharda Fēbela, Feručo Busoni (Ferrucio Bussoni) un Andra Vecumnieka skaņdarbi.

Klavieru duets “AnNo” ir viena no noturīgākajām Latvijas kamermūziķu vienībām, viņi regulāri koncertējuši gan Latvijā, gan ASV, Kanādā, Anglijā, Francijā,  Polijā, Krievijā, Armēnijā, Lietuvā, Somijā, Spānijā, Zviedrijā. Antra un Normunds Vīksnes ir vairāku starptautisku konkursu laureāti, savukārt par latviešu komponistu jaunrades veicināšanu un aktīvu koncertdarbību Latvijā un ārzemēs Antrai un Normundam Vīksnēm piešķirts augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā – “Lielā mūzikas balva”.

Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls un tā mākslinieciskā vadītāja, klavesīniste Aina Kalnciema uz Latviju aicina pasaules labākos senās mūzikas interpretus jau 19 gadus. Festivāls apzināti vērsts uz intīmo, dvēselisko, personīgo un intraverto, apliecinot projekta veidotāju vēlmi atklāt Johana Sebastiana Baha un viņa priekšgājēju, laikabiedru un estētikas sekotāju daiļradi kamermuzicēšanā.

Festivāla programma pieejama mājaslapā, kā arī sociālajā tīklā Facebook

Biļetes uz koncertiem var iegādāties “Biļešu paradīzes” tīklā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu