Kas, tur meiča mauc? TVNET piedāvā: Ūga "LG ir HH" (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Akcentējot un atbalstot jauno mūziķu radošos centienus ārpus Rīgas, esam radījuši videoklipu jaunās Rēzeknes reperes Ūgas dziesmai "LG ir HH". Klips filmēts Rīgā un Rēzeknē, kur bāzējas latgaliešu urbānās kultūras komūna un izdevniecība "Ausmeņa Records".

24 gadus vecās reperes īstais vārds ir Daiga Barkāne, bet skatuves vārds Ūga (oga) radies kādā brīdī ierakstu studijā, kur vīriešu kārtas kolēģi nolēmuši, ka viņa starp puišiem ir kā "odziņa uz tortes".

Videoklipu veidojis ziņu medija TVNET operators un režisors Artūrs Krūmiņš, fotogrāfs un gaismošanas asistents Jānis Škapars. 

"Vasarā, privātas fotosesijas laikā, atklāju vietu, kurā nupat tapa Ūgas klips. Jau toreiz iepatikās gan pamestās ēkas telpas, gan iekšā esošās koka konstrukcijas un logi, kam vēlējos piešķirt īpašu atmosfēru ar gaismu palīdzību," klipa filmēšanas vietas izvēli skaidro režisors Artūrs Krūmiņš. "Principā uzreiz radās arī vēlme šeit filmēt videoklipu - bija jāatrod tikai atbilstoša formāta dziesma. Izdzirdot par iespējamo sadarbību ar Ūgu un noklausoties viņas "LG ir HH", principā uzreiz bija skaidrs, ka filmēsim tieši to un tieši tur. Arī pašai māksliniecei ideja patika, sadarbība un komunikācija darba gaitā ar pašu mākslinieci bija brīva, bet profesionāla un, skatoties gala rezultātu, tiešām pats jūtu gandarījumu par paveikto."

Interviju ar reperi Ūgu lasi šeit.

Video: Ūga "LG ir HH".

Ūga
Ūga Foto: TVNET

Foto: Ūga. Klipa "LG ir HH" filmēšanas aizkulises.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET".

Saturu veidoja Artūrs Krūmiņš, Gints Bāliņš, Jānis Škapars, Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2019
Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu