TVNET gada albums. 9. Prusax (14)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
TVNET gada albums. 9. Prusax
TVNET gada albums. 9. Prusax Foto: publicitātes

Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī šogad izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 9. vieta - Prusax ieraksts "A+". Rītdien - 8. vieta.

Prusax ir zeitgeist - laikmeta gars. Šādā kontekstā 2019. gadā mums jārunā par šo reperi, jauniešiem kopumā, urbāno kultūru, angļu valodas invāziju, tetovējumiem, marihuānu un daudz ko citu. To visu savā debijas albumā, kā teiktu šodienas jaunieši, reprezentē 23 gadus vecais Prusaks jeb Prusax

Viņa debijas plate "A+" ir konceptuāls sacerējums ar ievadu, iztirzājumu un nobeigumu. Katru no šiem trim skitiem ievada skolas zvans, būtībā pamodinot skolas solā iemigušo albuma galveno varoni, kura sapņi ir attiecīgi albumā dzirdamās dziesmas.

Platei papildu svaru piedod arī viesmākslinieki, īpaši jau repa klasiķa Ozola klātbūtne, kas simboliski akceptē šo "jaunās skolas" strāvojumu. Ierakstā dzirdami arī lieliskās "Siera plates 2" autori rolands če un xantikvariāts.

Prusax "A+"
Prusax "A+" Foto: publicitātes

Varam, protams, šausmināties par lamu vārdiem, par vulgāro vēstījumu, par nepareizo latviešu valodu, taču Prusakam ir attieksme, lai kāda tā arī būtu, bet attieksme - īpašība, kas pēdējos gados hipsterīgi dekoratīvās popmūzikas ainavā ir izzūdoša. Un "A+" 2019. gada pašmāju mūzikā objektīvi ir notikums, pagrieziena punkts. Gribam to vai ne. 

Detalizētu albuma recenziju var lasīt šeit.

Noklausies albumu.

Foto: Prusax [A+] albuma prezentācija

Video: Prusax "A+". Dziesma pēc dziesmas.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu