"Zelta globusa" nominācijās dominē divas "Netflix" filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Marriage Story" ("Laulības stāsts")
"Marriage Story" ("Laulības stāsts") Foto: publicitātes

"Zelta globusa" nominācijās šogad dominē divas video straumēšanas vietnes "Netflix" filmas - "Marriage Story" ("Laulības stāsts") un "The Irishman" ("Īrs").

"Marriage Story" ("Laulības stāsts"), kurā galvenās lomas atveido Skārleta Johansone (Scarlett Johansson) un Adams Draivers (Adam Driver) nominēta sešās kategorijās, tajā skaitā nominācijā "Labākā drāma", "Labākais scenārijs", "Labākais skaņu celiņš". Arī abi aktieri nominēti aktieru kategorijā. 

Filmas "Marriage Story" reklāmas rullītis.

Savukārt "Oskarotais" kinorežisors Mārtins Skorsēze (Martin Scorsese) izvirzīts nominācija "Labākais režisors" par filmu "The Irishman". Filmā uz ekrāna atkal satiekas tādi kino meistari kā Roberts de Niro (Robert De Niro), Als Pačīno (Al Pacino) un Džo Peši (Joe Pesci). Filma nominēta arī kategorijās "Labākā drāma" un "Labākais scenārijs".

"The Irishman" (Īrs)
"The Irishman" (Īrs) Foto: Ekrānuzņēmums

Jau ziņots, ka filmā plaši izmantotas novecošanas un jaunināšanas tehnoloģijas - de Niro filmā redzams dažādos vecumos. Filmas pamatā Čārlza Brenda (Charles Brandt) grāmata “I Heard You Paint Houses” ("Dzirdēju, ka tu krāso mājas").

Lielākie konkurenti minētajām "Netflix" lentēm cīņā par labāko drāmu būs filmas “1917”, “Joker” un “The Two Popes”.

"Džokers" saņēmis četras nominācijas.

Džokers
Džokers Foto: kadrs no filmas

Uzvarētāji tiks paziņoti 5. janvārī 77. ikgadējā balvu ceremonijā.

"Zelta globusu" ceremoniju rīko Holivudas Ārzemju preses asociācija, kas arī izraugās uzvarētājus. Tādēļ, lai gan prestižāka par ASV Kinoaktieru ģildes (SAG) godalgām, "Zelta globusa" balvas nav precīzākais rādītājs prestižās "Oskara" balvas potenciālajiem laureātiem, tomēr zināmu priekšstatu par iespējamajiem uzvarētājiem tā ļauj gūt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu