Kārļa Kazāka dziesmas latviešu valodas izloksnēs apkopotas jaunā albumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Kazāks
Kārlis Kazāks Foto: Iveta Gabaliņa

Visās populārākajās mūzikas straumēšanas un digitālajās tirdzniecības platformās internetā nonācis Kārļa Kazāka dziesmu albums "13 i 1". Albumā ir apkopotas visas četrpadsmit dziesmas, kas radītas televīzijas raidījumu "Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku" tapšanas laikā.

““13 i 1” - Latgalieši to izlasīs kā “13 un viens”, bet kurzemnieki te saklausīs vārdus “13 ir viens”. Un tieši tik vienkāršs ir dziesmu apkopojuma nosaukuma stāsts. Par to jau arī ir visas 13 dziesmas latviešu valodas krāšņajās izloksnēs un vienīgā kompozīcija latviešu rakstu valodā. Par dažādību,” digitālā dziesmu albuma nosaukumu skaidro dziesmu autors Kārlis Kazāks.

“Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku” ir televīzijas raidījumu cikls, kas stāsta par latviešu valodas dažādajām mēlēm un tajās runājošajiem cilvēkiem. Par to, cik dažādi ir Latvijas ļaudis, cik skaistas un vērtīgas ir novadu un pat kaimiņu ciemu atšķirības. Tās lieliski parādās mūsu valodā un neskaitāmajās izloksnēs. Katrs no “Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku” raidījumiem noslēdzas ar no jauna radītu dziesmu, kas skan attiecīgajā raidījumā apskatītajā latviešu valodas izloksnē.

Kārlis Kazāks ir izvēlējies apkopot visas savas izloksnēs tapušās dziesmas un padarīt tās pieejamas ikvienam. Dziesmas ar skaistiem Dāvja Dorša un Epata Studio veidotām video versijām ir pieejamas arī YouTube. Dziesmu ierakstos ir piedalījušies virkne lielisku mūziķu akurātā producenta un ģitārista Ginta Solas pārraudzībā. Dziesmās dzirdami tādi mūziķi kā Anete Kozlovska, Kaspars Tobis, Maija Ušča, Juris Kroičs, Māris Bīmanis, pats dziesmu autors un “Latgalīšu reps” Ludzas puses izloksnes dziesmā.

“Man ir sajūta, ka šādi es ļauju izlokšņu dziesmām nonākt tieši tur, kur ir to klausītāji. Es esmu ļoti gandarīts, dzirdot, ka dziesmas izloksnēs tiek izmantotas novadu mācību un latviešu valodas stundās. Tagad tās būs apkopotas vienuviet un pieejamas iespējami plašam klausītāju lokam. Un bija jau arī laiks pašam novelt šo gana ilgi stiepto maisu no pleciem. Jāatbrīvo vieta jauniem piedzīvojumiem mūzikā,” tā Kazāks.

Jau 2020. gada 5. februārī ar koncertu Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē tiks atklāts dziesmu autora jaunākais mūzikas ieraksts “Apspēlēts”. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu