Kristīne Virsnīte izskaidro kritiķiem, kāpēc uz diviem mēnešiem "izrāva meitu no skolas" ceļojuma dēļ (14)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram.com/kristine_virsnite/

​TV personība Kristīne Virsnīte sociālajos tīklos atzina, ka, atspoguļojot savas ģimenes tālo un ilgo ceļojumu uz Dakāru, viņa lasījusi arī “komentārus, kuros cilvēki mūs nosoda, jo Ame mēnesi nebūs skolā”. “Mēs audzinot nākamo analfabētu, un jūtu, kā uzvelkos,” viņa atzina.

Nākamajā ierakstā “Instagram” viņa skaidroja savu rīcību sekotājiem: “Kad atklājām to, ka divus mēnešus pavadīsim piedzīvojumā Rīga - Dakara - Rīga, zināt, kāds bija karstākais jautājums, kuru uzdeva teju katrs? Bungām rībot atklāju - vai Amēlijai nav jāiet uz skolu?! Ja ir, kā mēs šo risinām? Tas mani nedaudz pārsteidza, jo nenojautu, ka ir tik liels šķērslis daudziem doties kaut nedēļu ilgā piedzīvojumā laikā, kad nav skolēnu brīvlaiks.

Jā, es zinu, ka ir valstis, kur vecākiem ir jāmaksā soda nauda par šādu gājienu, kas man šķiet absurdi, jo es tomēr ticu, ka vecāki ir tie, kuri jūt vislabāk, kas viņu bērnam ir vajadzīgs, nevis sistēma.

Kā ir mūsu gadījumā? Amēlija mācās brīnišķīgā skolā, kurā gan direktore, gan skolotāji atbalsta mūs, kā vien varēdami, jo tic, ka bērna apvāršņi paplašinās, redzot pasauli. Nav tā, ka Amēlija kaut ko kavētu, jo skola no savas puses ir nodrošinājusi atbalsta cilvēku, ar kuru sazinos par to, kādi uzdevumi un pārbaudes darbi Amēlijai ir jāpaveic, lai varētu izlikt atzīmes un veiksmīgi pabeigt 5. klases pirmo pusgadu. Daļu Ame jau atrisināja, esot vēl skolā, izpildot uzdevumus uz priekšu, savukārt vakar rakstīja pārbaudes darbu latviešu valodā, vēl pirms pāris dienām matemātikā, šodien plānā ir dabas un sociālo zinību kontroldarbi. Mācības norit katru dienu, un Amēlija apgūst visu to pašu, ko viņas klasesbiedri, esot skolā, turklāt jau pavisam drīz sāksies garais Ziemassvētku brīvlaiks, tas nozīmē, ka skolā neies arī tie, kuri palikuši Latvijā. Es saprotu, ka šādā veidā var lieliski mācīties, taču būšu atklāta - es nekad neesmu izjutusi aicinājumu būt skolotājai, šis nav mans lauciņš, taču kādu brīdi šādi varu.

Man cilvēki raksta, ka šis ir absurds, bērnam jābūt skolā, lai socializētos, uz ko es atbildu - viņa socializējas astoņus mēnešus gadā, tāpēc viens mēnesis viņai neko nenolaupīs. Un, ja mēs ar atvērtu prātu domājam par šo situāciju - ko tieši bērns var nokavēt vai palaist garām 10 gadu vecumā?

Ja mēs par visām varītēm nebūtu iekrampējušies savas kastes malās, mums pavērtos horizonts, aiz kura cilvēks kļūst sakarīgāks gan sev, gan citiem!”

“Šādi lūzuma punkti ir tikai normāli. Tu esi super mamma un super sieviete, un Tev viss izdosies! Neklausies durakos,” komentē dziedātāja un radio ētera personība Marta Grigale.

Kā jau ziņots, iemīļotā TV personība Kristīne Virsnīte kopā ar vīru, populāro ēdienu blogeri Kasparu Virsnīti un abu bērniem Amēliju un Kuki ir devušies aizrautīgā divu mēnešu piedzīvojumā Rīga – Dakāra – Rīga. Turklāt viņu dēkām un ikdienai varēs sekot līdzi arī “Helio Media” veidotajā realitātes šovā “Virsnīši Āfrikā”, kas jau pavisam drīz pēc viņu atgriešanās būs skatāms lietotnē “Shortcut” un piedzīvojumu kanālā 360TV!

“Ir tik viegli atrast argumentus, kāpēc kaut ko nedarīt! Taču mēs vēlamies, lai cilvēki uzdrošinās doties ceļojumos kopā ar bērniem, iziet ārpus ierastajām tūristu vietām un ierauga pasauli tādu, kāda tā ir, – kultūru, ēdienus, cilvēkus un arī sevi, jo jaunos piedzīvojumos mēs sevi sastopam visciešāk.

Mēs tik ļoti gribam parādīt, ka drīkst ceļot un izzināt pasauli arī tad, ja bērniem ir skola vai bērnudārzs, jo iespējams mācīties attālināti, un esam pārliecināti – viņi daudz vairāk iegūst, redzot pasauli!

Vēlamies atklāt, ka piepildīt savus sapņus ir iespējams – ir vien jāuzdrošinās un jārīkojas!” - par savu mūža drosmīgāko ekspedīciju un arī jauno realitātes šovu “Virsnīši Āfrikā” saka Kristīne Virsnīte.

Tik daudzi baidās doties uz Āfriku, jo tā ir tik citāda un par to tiek runāts kā par nedrošu vietu – taču vai tā patiesi ir? Skatītājiem būs iespēja vairāku sēriju garumā sekot līdzi Virsnīšu ģimenes piedzīvojumiem visa ceļojuma laikā un uzzināt to, kā ģimene ar māju uz riteņiem redz Āfriku. Kā tur pārvietojas, dzīvo un veido savu ikdienu.

Kopā ar Virsnīšiem skatītāji varēs satikt vietējos iedzīvotājus, atklāt viņu ikdienu, kultūru, gatavot kopīgas maltītes un uzzināt, kā norit dzīve un tiek audzināti bērni šajā valstī.

Lutināti noteikti tiks arī neprastu dabasskatu cienītāji – būs gan dēkas tuksnesī, gan iespēja iepazīt brāzmaino okeānu un mītiem apvītos kalnus.

Virsnīši ceļojumā dosies Kaspara rokām gatavotā mājā uz riteņiem, kas kalpos ne tikai kā guļvieta, bet arī virtuve un kuru uz Āfriku vedīs jaudīgs džips. Drosmīgās ģimenes pirmā pieturvieta būs Maroka – valsts, kur Virsnīši atgriežas vēl un vēl, jo tā pārsteidz ar neparasto dabu, cilvēkiem un gardo ēdienu. Tālākais ceļš vedīs uz Mauritāniju, kur viņi viesosies pirmo reizi un iecerējuši izpētīt gan tuksnesi, gan garāko Āfrikas vilcienu līniju, kas no Mauritānijas vidienes uz Rietumu krastu ved dzelzs rūdu.

Galamērķis dullajai ekspedīcijai ir Senegāla,

kur ģimene sagaidīs 2020. gadu un, izbaudījuši baltās smilšu pludmales, priecājušies par rozā ezeru un lutināti ar Āfrikas iedzīvotāju viesmīlību, būs gatavi sākt ne mazāk jestru mājupceļu.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu