Aktiera Imanta Skrastiņa sieva atklāti par vīra pēdējām dzīves nedēļām (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

9. septembrī 78 gadu vecumā mūžībā devās tautā mīlētais aktieris Imants Skrastiņš. Tagad viņa sieva, dziedātāja Rita Trence intervijā izdevumam "Ieva" pastāstīja par Imanta pēdējām dzīves nedēļām.

Rita atklāja detaļas arī par vienu no pēdējām sarunām ar vīru: "Viss jau notika ātri. Dažas dienas iepriekš viņš domīgs sēdēja uz gultas malas un teica: es domāju – kā tu tagad dzīvosi?

Pēdējā dienā mājās, kad kļuva pavisam slikti, es sapratu, ka Imantam jābrauc uz slimnīcu, bet viņš neparko negribēja braukt.

Tad atskrēja Guntis, atbrauca ātrie. Un, redzot, kā aizbrauc mašīna, man kļuva skaidrs, ka mājās viņš neatgriezīsies. Pēc tam bija tās trīs briesmīgās nedēļas. Un pēdējā dienā viss notika ļoti strauji. Bet es labāk atceros viņu citādu," skaidroja māksliniece. 

Liels atbalsts pēc vīra došanās mūžībā sievietei bija tuvinieki un draugi. 

"Pirmajā naktī, kad piezvanīja no slimnīcas, es biju viena. Bija 15 minūtes pāri desmitiem vakarā, tas bija drausmīgi, kā murgs, visu nakti negulēju. Otrajā dienā atbrauca māsa ar vīru. Patīkams pārsteigums bija par maniem kaimiņiem – katrā stāvā uz palodzes bija iedegtas sveces.

Piezvanīja Elīna Paukštello: esmu izcepusi ābolkūku – vai tu gribi gabaliņu?

Man neļāva sēdēt mājās, aizveda uz teātri. Cilvēki bija tik iejūtīgi. Arī attieksme pret Imantu kā mākslinieku – kad gāju pa slimnīcas gaiteni ar mantām, dzirdēju cilvēku čukstus: jā, kamola tinējs ir aizgājis! Es jūtu, ka tas, ko viņš ir darījis, nav bijis velti."

Jau vēstīts, ka Skrastiņš savas dzīves pēdējās trīs nedēļas pavadīja reanimācijā. 

Atvadas no tautā mīlētā aktiera notika 14. septembrī Rīgas Meža kapu kapličā. 

Foto: Tuvinieki, kolēģi un draugi atvadās no aktiera Imanta Skrastiņa

Kā jau ziņots, Trence sarunā ar "Privāto Dzīvi" atklāja, ka nopietnās komplikācijas bija radījusi kāda reta slimība, kas jau agrāk likusi par sevi manīt. Konkrētu diagnozi aktiera dzīvesbiedre neatklāja, vien atzina – veselības problēmas nebija saistītas ar onkoloģiju. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu