Vismaz kaut ko vienreiz gadā pie pensijas var nopelnīt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Nu jau vairākus gadus, precīzāk piecus, tirdzniecības centrā "Domina Shopping" iesakņojusies sociāli atbildīga tradīcija - blakus daudzām lielo veikalu Ziemassvētku akcijām un izpārdošanām vienā no lielveikala koridoriem savus pašdarinātos darbus ir iespēja tirgot senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti. "Vismaz kaut ko vienreiz gadā pie pensijas var nopelnīt," saka kāda kundze, kas jau pāris gadus interesentiem piedāvā pašdarinātas rūķu un raganiņu lelles.

Kopumā invalīdu un mazturīgo senioru atbalsta fonda (IMSA Fonds) Labdarības tirdziņā savus ražojumus - zeķes, grozus, rotas, šalles u.c. gandrīz līdz mēneša beigām piedāvā piecdesmit tirgotāji.

"Grūtākais ir tas garās stundas izsēdēt," atzīst rūķu tirgotāja, kura uz Rīgu atbraukusi no Alūksnes un tirdziņa laikā apmetusies pie radiem Rīgā. "No deviņiem līdz deviņiem. No rīta nopērku tirgū karstus pīrādziņus, pacienāju kolēģes, un īsinu laiku, kaut ko palasot, pastaigājot pa veikalu."

Taujāta par pensijas apjomu, viņa klusi atklāj summu - tie ir 139 eiro. "Vīram ir 109," kundze piebilst. "Ja nebūtu bērnu, kas palīdz, būtu dimbā."

Katru gadu šis lielveikala tirdziņš ļauj gan viņai, gan citiem senioriem nedaudz piepelnīties. Viens rūķis vai raganiņa, kura seja izveidota no sieviešu zeķubiksēm, maksā 35 eiro. Rūķim ir gan poga, kurai pieskaroties var iedomāties vēlēšanos, gan laimes atslēdziņa. 

"Mani rūķi un raganas ir tagad izsēti pa visu pasauli - ASV, Austrālijā, Vācijā,"

viņa nosaka. "Īpaši pieprasīts ir pārītis, ko pērk kā kāzu dāvanu."

Foto: TVNET

Savukārt par raganiņām viņai prātā ir kāda amizanta epizode.

"Kādu kungu bariņu ieinteresēja manas raganas. Viens izsaucies - "Nopērkam!", taču uzreiz otrs atbildējis - "Man pietiek ar savu raganu mājā!""

Foto: Senioru labdarības tirdziņš T/C "Domina".

"Labdarības tirdziņš ir ļoti gaidīts notikums mūsu senioru vidū. Dalībnieku cītīgi darinātās preces iepriecinās kā lielos, tā mazos. Iegādājoties kādu no pašdarinātajām dāvanām, mēs ne tikai finansiāli atbalstām seniorus un cilvēkus arī īpašajām vajadzībām, bet arī dodam ticību saviem spēkiem un apņemšanos turpināt iesākto. Aicinu nepaiet garām labdarības kastītei, kuru arī darinājuši paši tirdziņa dalībnieki, jo visi tajā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti cilvēkiem ar īpašām vajadzībām kāda kultūras pasākuma apmeklējumam," stāsta Aina Giptere, IMSA fonda priekšsēdētāja.

Gan senioru, gan tradicionālais amatnieku tirdziņš šogad atzīmē arī savu desmit gadu jubileju un no 10. decembra, kas tas atklāts, pulcē rekordlielu tirgotāju skaitu.

Tajā piedalās teju 150 Latvijas amatnieku, rokdarbnieku un mājražotāju, no kuriem var iegādāties dažādus gardumus, mājas vīnu, adījumus, dabīgo kosmētiku, latviešu dizaina apģērbu, rotaļlietas, sveces un citus pašmāju ražojumus. 

Labdarības tirdziņš tirdzniecības centrā "Domina Shopping"
Labdarības tirdziņš tirdzniecības centrā "Domina Shopping" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kopumā tirdziņā var atrast gan kaut ko svētku galdam - piparkūkas ar dabīgām glazūrām, grauzdētas mandeles ar ķiplokiem, augļu un ogu konfektes, dažādus sierus, zāļu tējas, gan kaut ko praktisku kungiem un dāmām. Sievietēm un arī vīriešiem dabīgā kosmētika, rotu kolekcijas, kas darinātas no stikla, koka, herbārija, dabīgajiem akmeņiem, ādas maki, datorsomas, jostas vai silti dūraiņi.

Plašā klāstā arī svētku rotājumi, dažādi nieki, ko var sakombinēt oriģinālām dāvanām.

Tūkstošiem sirsnīgu dāvanu var iegādāties lielākajā Ziemassvētku tirdziņā Latvijā, kas t/c Domina Shopping norisinās no 10. līdz 27. decembrim. Tirdziņa darba laiks - katru dienu no plkst. 10.00 līdz 21:00. Darba laiks svētku dienās - 24. decembrī no plkst. 10.00 līdz 20.00, 25. decembrī no plkst. 12.00 līdz 20.00., 31. decembrī no plkst. 10.00 līdz 20.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu