"Dvēseļu puteņa" aktieris Raimonds Celms atklāj, kā līksmi sagaidīt Jauno gadu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms
Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms intervijā žurnālam "Ieva" atklājis savu "recepti" lieliskām Jaunā gada sagaidīšanas svinībām.  

Aktieris stāsta, ka parasti Jauno gadu sagaida kopā ar draugiem. 

"Gadumijā gaisā ir pavisam cita enerģija, tāpēc Jaungadam piestāv bohēma un karnevāla noskaņa un noteikti ir jālej laimes," savās sajūtās dalās Celms.

Viņš atminas, ka reiz Jauno gadu sagaidījis laukos, lai kurinātu pirti un dotos pārgājienā. 

Tāpat neiztikt arī bez kāda kurioza. "Citu gadu biju norunājis, ka sagaidīšu jauno gadu pie kāda kursabiedra Rīgā un tad kaut kur iesim. Taču 31. decembrī manā dzīvoklī gāzes apkures katls tā saniķojās, ka vairs nebija iedarbināms. Sapratu, ka pa svētkiem neviens manu apkures katlu arī nemainīs. Dzīvoklis kļuva arvien vēsāks, turklāt laika prognozes solīja bargu salu.

Man bija tik slikts garastāvoklis, ka biju jau nolēmis - nekur nebraukšu, nopirkšu kādu garšīgu dzērienu, sēdēšu te viens pats kažokā, skatīšos sienā un vērošu savu dvašu.

Bet tad tomēr pateicu sev stop - tā vietā, lai sēdētu bedrē, ir jāvelk sevi no tās ārā! Devos pie kursabiedra, kur bija priecīgi draugi. Izstāstīju viņiem savu kreņķi, un - dalīta bēda ir pusbēda - mums bija varen jautra ballīte," stāsta Celms, piebilstot, ka Jauno gadu nekādā gadījumā nevajadzētu sagaidīt vienatnē. 

"Ir jādraudzējas ar citiem un jāsvin kopā. Ejiet ārā, ejiet ielās - Vecgada naktī Rīga ir pavisam cita pilsēta nekā parasti! Lai arī gaiss ir drēgns, tomēr tajā jaušama jautra bezrūpība. Tas tik labi sader kopā!" - tā aktieris. 

Atgādinām, ka aktieris plašāku atpazīstamību ieguva Latvijas Nacionālā teātra izrādē “Svina garša” un šogad filmējās "Dvēseļu putenī", iejūtoties galvenā varoņa Artūra Vanaga vecākā brāļa Edgara lomā.

Foto: filmas "Dvēseļu putenis" svinīgā pirmizrāde

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu