TVNET gada albums. 8. Pienvedēja piedzīvojumi

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Pienvedēja piedzīvojumi "Nelaiks"
Pienvedēja piedzīvojumi "Nelaiks" Foto: publicitātes

Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī šogad izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 8. vieta - Pienvedēja piedzīvojumu ieraksts "Nelaiks". Rītdien - 7. vieta.

Trīs puiši no Sabiles, palikdami uzticīgi gan savam stilam, gan uzskatiem, gan latviešu valodai, muzicē jau divdesmit piecus gadus. Atzīmējot šo jubileju, klajā nācis jauns studijas albums "Nelaiks", kam dots tāds pats nosaukums kā 1995. gada demo kasetei, ko savulaik Talsu tipogrāfijā pavairojuši paši mūziķi, un 2020. gada pavasarī klajā nāks arī dokumentālā filma par grupu.

Pienvedēja piedzīvojumi "Nelaiks"
Pienvedēja piedzīvojumi "Nelaiks" Foto: publicitātes

Kopš 2007. gada albuma "Rīga ir gatava" grupa bija izdevusi vien piecas jaunas dziesmas, kas iekļautas dubultdiskā “Tā mēs dzīvojam” (2014). Bundzinieks Pēteris Lunde bija aktīvi iesaistījies citās grupās (Laika suns, The Sound Poets), ģitārists Aldis Lunde aizņemts ikdienas darbos, savukārt solists Māris Žigats pēc paša dibinātās radiostacijas “Radio 101” izputēšanas piedzīvoja pietiekami dziļu krīzi personiskajā dzīvē. Taču tagad viss ir kārtībā, un par to liecina arī “Nelaiks” -

drosmīgs mēģinājums savienot pienvedēju grandža saknes ar bungmašīnām un sintezatoriem. Vietām tas izdevies lieliski, vietām rada melomānisku mulsumu, taču nevar noliegt, ka beidzot grupai ir sakrājies kas sakāms, un tas mūsdienās jau ir ļoti daudz.

Detalizētu albuma recenziju var lasīt šeit.

Foto: Grupas "Pienvedēja piedzīvojumi" albuma prezentācija.

Noklausies albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu