Kristīne Virsnīte Senegālā piedzīvojusi vairākus nepatīkamus incidentus (35)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram.com/kristine_virsnite/

​Bijusi šova “Māmiņu klubs” vadītāja, blogere Kristīne Virsnīte Senegālā piedzīvojusi daudz ko patīkamu, taču nonākusi arī pie daudzām skarbām atklāsmēm, saskaroties ar vietējiem.

“#virsnīšiāfrikā mani lauž kā neviens cits ceļojums. Šodien [22. decembrī – red.piez.] savējiem teicu, ka es varētu arī droši tagad braukt mājās, tā nekad iepriekš neesmu jutusies nevienā piedzīvojumā. Visa tā miskaste, kas apkārt, burtiski liek raudāt, jo vakar tā skaudri apzinājos, ka, iepērkoties Latvijā ar savu auduma maisiņu, varu droši iebāzt dziļāk kādā tumšā vietā ideju par pasaules izglābšanu no plastmasas.

Sapratu, ka nav neviens te arī jācienā ne ar ko, ja vien neciemojamies pie kāda mājās, jo bērni ciemā nievājoši sauc mūs par baltajiem, ar to domājot, ka esam devēji, ka tas ir mūsu pienākums - dot! Mazie nāk klāt un tā arī savā valodā saka - iedod, to vien dzirdam kā iedod, iedod, iedod... Un nav tā, ka visi ar pateicību pieņem doto, kāds puika viendien meta man ar smiltīm un akmeņiem, kamēr kāds cits puika, esot uz Senegālas robežas, mēģināja Kukim pa kluso nogriezt matus.

Vēl tā dzemdēšana... nepārprotiet, es neesmu pret kuplām ģimenēm, es vienkārši nesaprotu vēlmi pēc bērna, par kuru tu nevari parūpēties, to vien redzi, kā ciemā klejo bērnu bariņš, nopuņķojušies, klepo, ka bail paliek, un saka, lai viņiem kaut ko iedod. Un tajā pašā laikā - neticami skaista daba un cilvēki ar plašu smaidu un sirdi. Omāra māsa man kādā vakarā uzdāvināja savu kleitu, pasauca guļamistabā un teica, ka tā esot man, jo mēs ar prieku sarūpējam ēdienu visai ģimenei, Kaspars vēl pagatavo pilnai laimei, un tad tu tāds smaidošs sēdi uz plāna matracīša viesistabā un domā, cik svētīgi to visu piedzīvot!

Tāds nemitīgs sajūtu mutulis - te augšā, te ierauj melnajā caurumā. Mēs esam no citas planētas un Āfrika vēl no citas, kad tās saduras, notiek sprādziens, pēc kura ir grūti, taču arī skaisti!

Es labprāt šobrīd būtu Rīgā, tērpusies mirdzošās zeķbiksēs un sarkanā manikīrā, dzertu kakao ar draudzenēm, taču esmu Senegālā, beržu ar rokām drēbes un zinu, ka šis man iemācīs vairāk, atklās dziļumus un spēku, par kuru sevī nemaz nenojautu. Ļoti ceru, ka izlasīsiet šo stāstu tā, kā izjūtu to es, - tam nav rūgtuma pieskaņas, tas ir par to, ka ceļš ne vienmēr var būt patīkams, drīkst būt brīži, kuri nesajūsmina, lai ieraudzītu kopainu, kurā esam mainījušies uz labu,” raksta Virsnīte.

“Domāju, ka lielais pārdomu vilnis tikai vēl nāks un tas būs pēc atgriešanās Latvijā!”; “Es arī saprotu, ka Eiropa ir lieliska vieta, kur dzīvot!” piebilda slavenība.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristine Virsnite (@kristine_virsnite) on

Kā jau ziņots, nesen influencere publiskoja atbildi saviem kritiķiem, kuri bija neapmierināti ar to, ka viņa ceļojumā ņēmusi līdzi arī skolas vecuma meitu. 

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu