TVNET gada albums. 1. Juuk (1)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Juuk "Indulgenču tirgotāji"
Juuk "Indulgenču tirgotāji" Foto: publicitātes

Esam atskatījušies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī šogad izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 1. vieta - Juuk "Indulgenču tirgotāji". Laimīgu un muzikāliem iespaidiem bagātu 2020!

Kopš popularitāti iemantojis Bauskas kantrimūzikas festivāls, Latvijā ik pa laikam uzrodas jauni muzikāli kolektīvi kovboju cepurēs, galvenokārt jau balansējot uz popkantri un šlāgermūzikas robežas. Lai arī Amerikā blakus komerciālajam kantri allaž spēcīga bijusi tā dēvētā alternatīvā kantri skatuve, Latvijā šis novirziens līdz šim pārstāvēts minimāli. Situācija uz labo pusi mainījusies 2019. gadā, kad jaunā projektā ar nosaukumu "Juuk" apvienojušies vairāki jau zināmi pašmāju pagrīdes mūzikas mākslinieki - Edgars Šubrovskis ("Kartāga"), vijolniece Dina Skreitule ("Hospitāļu iela"), bandžo spēlmanis Oskars Jansons, Rinalds Maksimovs un Sniedze Prauliņa.

Grupas pirmais albums "Indulgenču tirgotāji" ir savdabīgs tumšā folka, americana un latviešu andergraunda sakausējums, kas meistarīgi ieskaņots, producēts un noformēts - uz vāka izmantota Enoka Vuda Perija (1831–1915) glezna, kurā ASV prezidentu Linkolna un Vašingtona portreti aizstāti ar Ingus Baušķenieka un Haralda Sīmaņa sejām. Tieši pie Baušķenieka viņa Tērbatas ielas analogajā mājas studijā arī šis darbs ieskaņots. Apbrīnojama ir Šubrovska spēja "pārslēgties" no regeja ("Hospitāļu iela") uz kantri, arī Prauliņas flauta un rotaļīgais dziedājums, kas kontrastē ar Šubrovska un Jansona baritonu, ir šāviens desmitniekā. Īpaši skanīga izdevusies 16. gadsimta franču autora Tuano Arbo klasiskā "Belle qui tiens ma vie" versija. Profesionāli ieskaņots, saturiski dziļš un daudzslāņains albums. 

Dziesma pēc dziesmas: "Juuk" par albumu "Indulgenču tirgotāji".

Noklausies albumu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2019
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu