Linda Leen un Linda Abu Meri ierautas ātras pelnīšanas shēmā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA un publicitātes foto

Dziedātājas Lindas Leen un TV personības Lindas Abu Meri sejas ļaunprātīgi izmanto krāpnieki, kuri sola atklāt veidu, kā šīs sievietes it kā ātri un viegli pelna lielu naudu.

Viņām personīgi sākuši rakstīt daudzi cilvēki, kuri grib uzzināt šīs ātrās peļņas noslēpumus, taču visi piedzīvojuši vilšanos.

Linda Leen janvāra sākumā šo nepatīkamo situāciju apsprieda sociālajā tīklā "Facebook": "Esmu pārsteigta, cik daudz ir lētticīgu cilvēku, kas uzķeras uz internetā un dzeltenajā presē publicētā patiesumu. Vai arī tic (jebšu grib noticēt), ka nopelnīt ātru naudu var vienkārši un droši [..]. Šādu vēstuļu par kkādu reklāmu internetā pienāk daudz [..]. Sāk pamazām pienākt arī aicinājumi dalīties ar sarausto piķi un lūgumi pārskaitīt naudu, ar visiem konta numuriem un personas kodiem. Jo esmu taču miljonāre! Efekts reklāmai ir panākts. Man gan no tā tikai iztērēts laiks, atbildot cilvēkiem uz vēstulēm un “atņemot sapni” par easy money, sorreeeey!

Mīļie cilvēki, atrodiet, lūdzu, lietu, ko jums patīk un izdodas darīt, kaldiniet savas prasmes līdz meistarībai un cilvēki labprāt vēlēsies jums par to atlīdzināt, mums visiem vajadzīgi savu darbu mīloši profesionāļi! Un interesantajā dzīvē nebūs arī laika lasīt visādas muļķu avīzes/soc.mediju kontus, kas apēd laiku un tīru skatu uz realitāti.

Parasti labākais veids kā reaģēt uz sūdu ir to nekustināt, tomēr izskatās, ka fake news ietekme uz cilvēkiem ir joprojām reāla un jāturpina par to runāt un modināt pārliecībā “rakstīts, tātad taisnība” aizsnaudušos."

Arī Linda Abu Meri aicinājusi ļaudis neuzķerties: "Pēdējā laikā esmu saņēmusi vairākas vēstules, kurās man jautā par neticami fantastisko iespēju nopelnīt naudu, teju vai neko nedarot, par ko IT KĀ ir stāstīts intervijā "Rīta Panorāmā".

1. Tā ir krāpšana un meli!

2. Šāda intervija NEKAD nav notikusi

3. Šādi NAV IESPĒJAMS nopelnīt naudu!

4.Tie ir krāpnieki, kas to vien tīko, lai kāds uzķertos uz viņu āķa.

Sena patiesība vēsta - jo glancētāks iepakojums, jo vairāk uzmanības jāpievērš tam, kas lācītim vēderā... Neuzķerieties, lūdzu, neļaujiet krāpniekiem sevi izmantot! Bet citādi - lai laba šī diena!"

Kultūras ministrija informē: lai nepiedalītos komēdijā un nevairotu viltus ziņu izplatību, jāievēro piecas pamatlietas:

  • Jāpārbauda ziņas virsraksts. Emocionāli, “skaļi” un pārspīlēti virsraksti parasti ir melīgi;
  • Jāpārliecinās par ziņas avotu. Viltus ziņu portāli bieži lieto vadošajiem medijiem līdzīgus nosaukumus. Jāpārbauda, vai ziņā ir atsauce uz pirmavotu;
  • Rūpīgi jāizanalizē ziņas saturs. Vai tas sakrīt ar citos medijos publicēto? Vai ziņā izmantotas atsauces uz fotogrāfijām un citiem materiāliem? Vai ar gramatiku viss kārtībā?
  • Jāizveido uzticamo avotu saraksts, kurā ik reizi būs iespēja pārliecināties par aizdomīgo ziņu patiesumu;
  • Jāziņo par dezinformāciju platformās, kur tā pamanīta. Ja ievēro, ka citi dalās ar nepatiesu informāciju, nevajadzētu kautrēties aizrādīt.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu