Andris Nelsons pērn bijis nodarbinātākais klasiskās mūzikas izpildītājs pasaulē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto.

Klasiskās mūzikas datubāze "Bachtrack" apkopojusi statistiku par 2019.gadu, un saskaņā ar to visvairāk nodarbinātais klasiskās mūzikas izpildītājs 2019.gadā bijis latviešu diriģents Andris Nelsons, vēsta "satori.lv".

Nelsons, kurš kopš 2014. gada ir Bostonas simfoniskā orķestra muzikālais vadītājs un kopā ar šo orķestri saņēmis divas "Grammy" balvas, aizvadītajā gadā diriģējis 132 koncertus un operas. Nodarbinātāko pasaules diriģentu trijniekā ir arī Minhenes filharmoniķu galvenais diriģents Valērijs Gergijevs no Krievijas, kā arī igaunis, Amsterdamas Karaliskā "Concertgebouw" orķestra diriģents Pāvo Jervi.

Nelsons ierindojies ne tikai nodarbinātāko diriģentu topa pirmajā vietā, bet apsteidzis arī pasaulē pieprasītākos pianistus, vijolniekus un čellistus.

Savukārt pēc astoņu gadu ilgas atrašanās pirmajā vietā visvairāk atskaņotā dzīvā komponista godu zaudējis igauņu komponists Arvo Perts, kurš piekāpies amerikānim Džonam Viljamsam.

Arvo Perts
Arvo Perts Foto: AFP/LETA

Saskaņā ar "Bachtrack" statistiku uzlabojies dzimumu līdzsvars diriģentu vidū - ja 2013. gadā pieprasītāko pasaules diriģentu pirmajā simtniekā bija tikai viena sieviete, 2019. gadā šis skaits pieaudzis līdz astoņām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu