Aktrises neizpratnē par to, ka "Oskaram" nav nominēta neviena sieviete režisore (24)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Sērša Ronana (Saoirse Ronan), Florence Pjū (Florence Pugh) un režisore Grēta Gerviga (Greta Gerwig).
Sērša Ronana (Saoirse Ronan), Florence Pjū (Florence Pugh) un režisore Grēta Gerviga (Greta Gerwig). Foto: AP/Scanpix

ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu nominācijās vairākas reizes izcelta režisores Grētas Gervigas (Greta Gerwig) otrā pilnmetrāžas spēlfilma "Little Woman" ("Mazās sievietes"), taču tieši režisora nominācijā nedz Gerviga, nedz kāda cita sieviete iekļauta netika. Šis fakts sacēlis nelielu ažiotāžu Holivudā, atkal aktualizējot tēmu par dzimumu vienlīdzību kino industrijā. Lai arī pati režisore ir priecīga par daudzajām nominācijām, filmas aktrises Sērša Ronana (Saoirse Ronan) un Florence Pjū (Florence Pugh) paudušas savu neizpratni.

Gervigas jaunā filma (viņas pirmā lente bija "Lady Bird"), kas balstās uz Luizas Alkotas 1868. gada romāna motīviem un vēsta par četrām māsām, kas meklē vietu dzīvē, saņēmusi sešas nominācijas. Labākās aktrises godam nominēta īru aktrise Sērša Ronana, kā otrā plāna aktrise nominēta 24 gadus vecā britu aktrise Florence Pjū, nominēta arī pati filma un Gervigas adaptētais scenārijs. Režisore par saņemtajām nominācijām ir sajūsmā, publicējot sirsnīgu paziņojumu.

"Esmu pārpildīta ar laimi," viņa raksta. "Paldies, paldies, paldies, paldies, paldies, paldies (tās ir sešas reizes!)! 

Galvenajās lomās Sērša Ronana, Emma Vatsone, Florence Pjū un Merila Strīpa.

Taču, lai arī Gerviga izvēlējusies fokusēties uz pozitīvo, neizpratni par Gervigas neizvirzīšanu labākā režisora nominācijai pauž filmas aktrises Sērša Ronana un Florence Pjū.

"Esmu ļoti priecīga, ka Kinoakadēmija pamanījusi Gervigu par scenāriju un filmu, taču domāju, ja esam nominēti ar filmu, tad loģiski būtu, ka nominēta tiek arī filmas režisore," izdevumam "Deadline" izteikusies Ronana. 

Atgādinām, ka kategorijā "Labākais režisors" nominēti Tods Filipss ("Joker"), Pons Džunho ("Parasite"), Sems Mendess ("1917"), Mārtins Skorsēze ("The Irishman") un Kventins Tarantīno ("Once Upon A Time... In Hollywood").

"Little Woman" ("Mazās sievietes")
"Little Woman" ("Mazās sievietes") Foto: publicitātes

"Nespēju noticēt, ka atkal kategorijā "Labākais režisors" nav nominēta neviena sieviete," izteikusies Pjū.

"Es nezinu kā to risināt. Laikam jāturpina par šo faktu skaļi runāt."

92. "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonija notiks 9. februārī Losandželosā.

Filmas "Little Woman" ("Mazās sievietes") reklāmas rullītis.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu