Laura Groza-Ķibere pirms "Talantīgā mistera Riplija" pirmizrādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
 Laura Groza-Ķibere
Laura Groza-Ķibere Foto: Dailes teātris

Dailes teātris turpina interviju ciklu ar izrāžu režisoriem "Režisors. Pirmizrādei tuvojoties". Par topošo izrādi “Talantīgais misters Riplijs” stāsta tās režisore Laura Groza-Ķibere. Šīs identitātes drāmas pirmizrāde būs 31. janvārī Dailes teātra Lielajā zālē.

Video: Intervija ar Lauru Grozu-Ķiberi pirms “Talantīgais misters Riplijs” pirmizrādes.

"Viens cilvēks tik ļoti nespēj būt harmonijā pats ar sevi un tik ļoti nevēlas savus pūliņus lietot tam, lai pats izkoptu savu personību, viņš izvēlas labāk piesavināties cita cilvēka personību. Un viņš to izdara arī kaut kādā ziņā ļoti nežēlīgā formātā. Mūsdienās mēs varbūt nesperam tik radikālus soļus, bet tas, ko mēs īstenībā darām, jāatzīst, ka mēs tiešām nereti piesavināmies nevis citu personību, bet lietojam un komunicējam sociālajā interneta vidē ar labāko savas personības kaut vai vizuālo formu. Iespējams, tas vispār neatbilst patiesībai," tā Toma Riplija personības šķautnes un to sasaisti ar mūsu pašu dzīvi raksturo režisore.

Galveno lomu – Tomu Ripliju izrādē atveidos Gints Grāvelis, bet Ričardu Grīnlīfu – Andris Bulis. Citās lomās - Inga Alsiņa-Lasmane, Lauris Subatnieks, Juris Žagars, Vita Vārpiņa, Olga Dreģe, Mārtiņš Upenieks, Toms Veličko, Juris Bartkevičs, Dārta Daneviča, Gints Andžāns un Juris Jope.

Detalizētāk par izrādi lasiet šeit.

"Talantīgais misters Riplijs"
"Talantīgais misters Riplijs" Foto: publicitātes

Anotācija

Bagātais Herberts Grīnlīfs izvēlas Tomu Ripliju, lai atvilinātu uz mājām savu aizklīdušo dēlu Ričardu. Taču Riplijam ir citi plāni. Viņam ir hameleona daba, neskaidra pagātne un īpašs talants – spēja maldināt un manipulēt. Izšķērdīgā, brīvā pasaule, kurā viņš atrod Ričardu, ir pārāk pievilcīga un kārdinoša, lai no tās atteiktos. Brīdī, kad Riplijs iekāro Ričarda dzīvesstilu un identitāti, spēle kļūst nāvējoši bīstama. Viņu dzīves neatšķetināmi savijas kopā, un bezkaunīgi šarmantajam psihopātam vairs nav ceļa atpakaļ. Jo iespēja atkal kļūt par sevi pašu Riplijam ir pārāk biedējoša.

Video: Kā notiek gatavošanās Dailes teātra izrādei "Talantīgais misters Riplijs".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu