Mēģināt ieskatīties nākotnē. Intars Rešetins pirms "Mātes" pirmizrādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Intars Rešetins
Intars Rešetins Foto: publicitātes

Dailes teātris turpina interviju ciklu ar izrāžu režisoriem "Režisors. Pirmizrādei tuvojoties". Režisors Intars Rešetins, gatavojoties pirmizrādei, stāsta par topošo Floriana Zellera triloģijas noslēguma izrādi “Māte”, kurai pirmizrāde 29. janvārī Kamerzālē.

Video: Intervija ar Intaru Rešetinu pirms “Māte” pirmizrādes.

“Man svarīgi šajā iestudējumā, tāpat kā visos citos Zellera darbos, ir mēģināt ieskatīties nākotnē. Proti, no šodienas, no savas dzīves uztveres, padomāt, kā būs trīs soļus uz priekšu. Es apzinos, es esmu stabilā pusmūžā, un man gribētos domāt, ka kaut kādā mērā es jau risinu sevi, savu dzīvi,” tā režisors.

TVNET: Ar izrādi "Māte" Intars Rešetins noslēdz Floriana Zellera triloģiju.

Izrādes lomas atveido Lilita Ozoliņa, Pēteris Liepiņš, Kaspars Dumburs un Inita Sondore.

Anotācija

Mātes dzīvē valda liels tukšums. Viņa nevienam vairs nav vajadzīga. Visi no viņas aiziet viens pēc otra. Bērni jau ir aizgājuši. Tagad ir vīra kārta. Bet viņa neprot un negrib dzīvot bez sava mīļā dēla Nikolā. Bez sava dzīves prieka.

Kad mīlestība ir pārāk stipra, tā drīzāk iznīcinās nekā atlaidīs prom no sevis. Kā žņaugs ap kaklu, kas neļauj brīvi elpot.

Māte, tēvs un dēls satiekas, lai atvadītos un noslēgtu Floriana Zellera ģimenes triloģijas iestudējumu sēriju, atgriežoties pie visa sākuma – mātes. Triloģijas pirmās daļas veido izrādes “Ak, tētīt...” (2016) Nacionālajā teātrī un “Dēls” (2019) Dailes teātrī – abas izrādes joprojām ir teātru repertuārā.

Foto: Dailes teātra izrāde "Māte".

Detalizētāk par izrādi lasiet šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu