Atcelts amerikāņu rokgrupas "X Ambassadors" koncerts Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Neon Saturdays"
"Neon Saturdays" Foto: Arturs Martinovs / Colortime

Saistībā ar aktuālo situāciju pasaulē un Latvijā, 13. martā koncertzālē "Palladium The Orion Tour" paredzētais ASV rokgrupas "X Ambassadors" koncerts ir atcelts. Grupai bija paredzēts atzīmēt sava jaunā albuma "Orion", kā arī singla "In Your Arms" izdošanu, kas 2019. gada jūnijā tapa sadarbībā ar deju mūzikas producentu Illenium, informē "Bravo Events" pārstāve Danute Vareikaite.

Grupas solists paziņo par vairāku koncertu atcelšanu.

"X Ambassadors" tiek dēvēti par alternatīvās mūzikas jaunajiem varoņiem. Viņu dziesma "Litost" iekļauta filmas "The Host" skaņu celiņā, bet "Renegades", kuru daudzi atpazīst arī no automašīnas Jeep Renegade reklāmas, atradusies Billboard alternatīvās mūzikas topa virsotnē 12 nedēļas pēc kārtas. "X Ambassadors" koncertējuši kopā ar tādiem mūziķiem kā Imagine Dragons, Jimmy Eat World un The Mowglis.

Platīna statusu ieguvušais albums "VHS" pārvērta "X Ambassadors" no alternatīviem rokeriem un Bruklinas indīroka autsaideriem Billboard varoņos. Šis albums ir intīms ieskats Sema Herisa un viņa aklā brāļa Keisija Herisa jaunības mirkļos, un to paspilgtina brāļu mājas video, agrīno ierakstu un mēģinājumu audio fragmenti. Kopā ar albumu klajā nāca grupas "vizītkarte" - hiti "Unsteady" un "Renegades", trīs gadus ilga turneju odiseja un dalība virknē augsta līmeņa festivālu. Herisa daiļrade kļuva arvien personiskāka, un tas izpaudās sirsnīgi trauslajos 2018. gada singlos "Joyful" un "Don’t Stay", kā arī aizveda grupu plašā Ziemeļamerikas turnejā. Vienmēr būdami pateicīgi savām saknēm, "X Ambassadors" pagājušā gada septembrī atgriezās dzimtajā Itakā Cayuga Sound festivālā, kur divas dienas uzstājās un vāca ziedojumus vietējām labdarības organizācijām.

Dziesma "Boom" no 2019. gadā izdotā albuma "Orion" kļuva par himnu personiskai revolūcijai un empātiskai atdzimšanai. Albuma noformējums veidots Braila rakstā dzelteni melnā krāsu gammā. Keisijam Herisam, kura redze kopš dzimšanas ir tikai 10%, šī ir pirmā reize, kad viņš pats vizuāli var novērtēt sava darba augļus. Koncertos Heriss šķiet vienkārši stilīgs mūziķis tumšās brillēs, taču brīdī, kad viņš pasniedzas pēc sava spieķa, skatītāji pēkšņi apjauš, ka viņš neredz. Pateicoties grupas popularitātei, Keisijs Heriss kļuvis par visu mūziķu ar īpašām vajadzībām pārstāvi un balsi un cīnās par viņu tiesībām. "Mūsu mūzika vēsta par to, ka redzam parastās lietās neparasto. Mēs sakām nē diskriminācijai un neiecietībai," stāsta Heriss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu