Arhitekts rada neparastu plānojumu trīsstāvīgai saunai Norvēģijas kalnos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/jb.arc

Britu arhitekts rada savdabīgu plānojumu kalnu saunai, kurā būtu pieejama duša, pirts telpa un aukstā ūdens baseins. 

Britu arhitekts Džeimss Barbers ir radījis neparastu plānojumu kādas vecas pirts ēkas pārbūvei. Arhitekts ierosina nelielās koka pirtiņas vietā radīt neparasta dizaina saunu, kas ir sadalīta trijos stāvos. Paredzēts, ka jaunā sauna atrastos slēpošanas trases malā un šeit slēpotāji varētu pieturēt un izbaudīt autentisku Skandināvijas pieredzi, proti, karsēšanos saunā un mešanos ledusaukstajā ūdenī. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James barber (@jb.arc) on

"Šis ir neliels projekts, pie kura strādāju brīvajā laikā. Esmu iztēlojies šo mazo celtni kā vertikālu vannu, kas sastāv no trijiem stāviem - dušas, saunas un aukstā ūdens baseina. Katru pieredzi paspilgtinātu krasi atšķirīgs tilpuma, gaismas un materiālu kontrasts," tā savā sociālā tīkla "Instagram" profilā raksta arhitekts. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James barber (@jb.arc) on

Ēkas pamatā ir tradicionālā norvēģu noliktava, kuru dēvē par "stabubur". Šīs ēkas ir skarbajā Skandināvijas valstī tika celtas jau 9. gadsimtā. Šīs ēkas ir īpašas ar to, ka tās savulaik cēla uz koka stabiem vai pāļiem, lai novērstu mitruma iekļūšanu ēkā un neļautu pelēm vai žurkām tikt pie pārtikas krājumiem. Noliktava tika sadalīta divos stāvos - pirmajā stāvā atradās graudi un milti, bet otrajā stāvā - gaļas izstrādājumi un gaļa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James barber (@jb.arc) on

Trīsstāvu saunas apakšējā stāvā atrastos aukstā ūdens baseins, kas tiktu būvēts no dzelzsbetona, bet ārēji rotāts ar akmens plātnēm. Otrais stāvs, kas kalpotu arī kā ieeja, būtu veidots no kokmateriāla. Te atrastos duša, bet trešajā stāvā apmeklētāji varētu karsēties. Trešais stāvs arī būtu veidots no kokmateriāla, taču tā ārējo fasādi klātu polikarbonāta paneļi. Tas nozīmē, ka katrs stāvs daļēji būtu veidots no dažādiem materiāliem, radot vizuālu telpu kontrastu.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James barber (@jb.arc) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James barber (@jb.arc) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James barber (@jb.arc) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu