Andris Kivičs sarāj pašmāju mūziķus par klusēšanu Kristīnes Misānes lietā (8)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Pašmāju skandalozais mūziķis Andris Kivičs nedēļas nogalē publiskojis vairākus ierakstus un "Facebook" tiešraidi, kurā aicina glābt Dānijā aizturēto Latvijas pilsoni Kristīni Misāni.

Mūziķis dalījies ar vairākiem citu cilvēku ierakstiem, kā arī pats 20 minūšu garā "Facebook" tiešraidē uzrunāja Latvijas iedzīvotājus, aicinot piedalīties atbalsta sniegšanā. 

"Vērojot mūsu sabiedrību no malas, man rodas sajūta, ka mūsu sabiedrība kļuvusi ārprātīgi ciniska. (..) Es jums pateikšu godīgi, man paliek bail dzīvot mūsu sabiedrībā. Kas notiek internetā?" - šokēts par negatīvo komentāru autoriem pie ierakstiem par Misāni ir mūziķis. 

Tāpat viņš bilda, ka šobrīd notiekošais ar Kristīni Misāni ir "zīmīgs brīdis", jo līdz šim Latvijā nav bijis šāda precedenta, taču varasvīri nav darījuši neko, lai glābtu sievieti. 

Mūziķis nikni vērsās pie prezidenta Levita, kurš ārkārtas sapulci sasauca nevis brīvdienās, bet pirmdien pulksten 09:00. "Latvija ir kolosāla valsts līdz brīdim, kad kaut kas notiek. Kā var būt tā, ka neviens neko atkal nezina un nevar?! [..] Arī Levits iepostojis, ka viņš jūt solidaritāti ar Latvijas tautu. Ko tu d**s?!" - emocijas video izteica mūziķis. 

Kivičs video sarājis arī savus skatuves kolēģus - "Prāta vētru", Intaru Busuli, Ralfu Eilandu, Donu. "Kur ir kaut kādas autoritātes? Ko visi klusē?" - pikts ir mūziķis. 

Tāpat Kivičs aicināja cilvēkus 17. februāra rītā doties uz Ģenerālprokuratūras ēku, lai izteiktu atbalstu Misānei. 

Jau vēstīts, ka Dānijas apgabaltiesa piektdien nolēma neatbrīvot un paturēt apcietinājumā Misāni, kas faktiski nozīmē, ka viņa 20. februārī tiks izdota Dienvidāfrikai (DĀR).

Misānes pārstāvji iepriekš informēja, ka sieviete 2011. gadā iepazinusies ar DĀR pilsoni un pēc četriem gadiem abiem piedzimusi meita. Taču starp abiem vecākiem sākušies konflikti, kas sākotnēji bijuši finansiāli motivēti. Pēc tam vīrietis vienpusēji nolēmis pārtraukt attiecības un esot sācis vardarbīgi izturēties gan pret Misāni, gan pret abiem ģimenes nepilngadīgajiem bērniem.

Baidoties par savu un savu bērnu drošību un dzīvību, 2018. gada maijā Kristīne nolēmusi meklēt patvērumu Latvijā, norādīja radinieki. 2018. gada decembrī Misāne devusies darba braucienā caur Kopenhāgenu uz Mozambiku, taču, šķērsojot robežu, viņa aizturēta, jo bijusi Interpola meklēšanā. DĀR bija norādījusi, ka Misāne tiek meklēta par bērna nolaupīšanu. Tagad DĀR sievietei draudot 15 gadus ilgs cietumsods.

Šo lietu tika piedāvāts pārņemt Latvijas prokuratūrai, taču tas netika darīts, jo, kā iepriekš skaidroja prokuratūra, Misānei DĀR tiek inkriminētas darbības, kas Latvijā neparedz nozīmīgus sodus, attiecīgi Eiropas apcietinājuma orderi par šīm darbībām nav bijis likumīga pamata pieņemt. Attiecībā uz citu iespējamo Misānes rīcību, kas teorētiski varētu atbilst krāpšanai un dokumenta viltošanai, Latvija, ņemot vērā pierādījumu trūkumu, nevarētu garantēt personas kriminālvajāšanu Latvijā, norādīja Latvijas prokuratūrā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu