Anta Aizupe atklāti par aktieru algām Latvijā (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Anta Aizupe
Anta Aizupe Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aktrise, filmas "Blakus" galvenās lomas atveidotāja Anta Aizupe, viesojoties Jāņa Krīvēna "Pāļa bazarā", atzina, ka Latvijā aktieru algas ir ļoti zemas. 

Uz jautājumu, vai ar aktiera algu Latvijā ir iespējams nopelnīt labai dzīvošanai, Anta atbildēja noraidoši. "Mums jau pašiem ir tāds joks savā starpā - kad tu nospēlē izrādi, tad skrien uz "haltūru"," situāciju iezīmē Aizupe.

Tiesa, algas kļūst lielākas: "Man šķiet, ka aktieri vairāk sevi novērtē, daudzi iet ārštatā, pieprasa honorārus augstākus."

Vaicājot, kur iespējams saņemt labāko atalgojumu - teātrī, filmējoties seriālos, filmās vai ierunājot reklāmas, Anta izteicās šādi: "Teātrī maksā vissliktāk, seriālā maksā okei, jo tās stundas, kas tiek pavadītas [filmēšanas laukumā], ir ilgas un garas. Ar reklāmām ir tā - viņi piedāvā vismazāko summu, tad nu aicinu visus aktierus vienmēr prasīt vairāk naudas un tad skatīties, kas notiks.

Pēc manas pieredzes, pilnīgi vienmēr ir atradies vairāk naudiņas, lai samaksātu. 

Ar filmām ir tā - es filmējos pie Alises [Zariņas, filma "Blakus" - red.], un tas bija pat mikrobudžeta projekts. Pie Aika [Karapetjana šausmu filmā "M.O.Ž."] mums vispār nebija budžeta, tā ka es nezinu, cik maksā filmās, kurās ir labs budžets..."

Neraugoties uz zemo atalgojumu, Anta vislabāk jūtas teātrī un filmējoties kino. "Seriālā ir tas risks neizmēģināt neko jaunu. Ja scenārijs vai režisors "nepiemet pipariņu", tad baigi ātri var ieiet rutīnā, un rutīna man nepatīk ļoti."

Foto: pirmizrāde filmai "Blakus"

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu