Roberto atklāj, kā koronavīruss ietekmē viņa dzimto Sardīniju

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram.com/robertomeloni/

Februāra noslēgumā dziedātājs, TV personība un pasākumu vadītājs Roberto Meloni viesojās dzimtajā Itālijas salā Sardīnijā. Žurnālam "Vakara Ziņas" viņš pastāstīja, ka uzskata - šī situācija saistībā ar vīrusu ir ļoti delikāta un par to, viņaprāt, vajadzētu runāt tikai profesionāļiem.

"Sardīnijā viss tiek kontrolēts un lidojumi ir ierobežoti. Itālijā, kad parādījās šīs ziņas par koronavīrusa izpaltību, tā bija bomba. Televīzijas pārraidēs runāja cilvēki – meitenes un puiši, kuriem nevajadzētu to darīt," viņš komentēja. 

Viņš turpināja: "Es taču tagad par to nerunāšu savā kulinārijas raidījumā, jo tas jādara mediķiem, nevis man. Es ticu un uzticos speciālistiem un zinu, ka viss būs kārtībā. Tāpēc esmu ļoti nikns uz cilvēkiem, kas izplata viltus ziņas, un tiem, kuriem nevajag paust savu viedokli un tādējādi ietekmēt sabiedrību. Ko es pats daru lietas labā? Jā, mazgāju biežāk rokas."

Jau ziņots, ka atbilstoši aktuālajai informācijai saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatību pasaulē, Ārlietu ministrija (ĀM) aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un rūpīgi izvērtēt ceļojuma nepieciešamību uz Spāniju, Franciju, Vāciju, Lielbritāniju, Itāliju, Gruziju, Izraēlu un Turciju.

Ceļotājiem pašiem ir jāpieņem atbildīgs lēmums, vai apmeklēt konkrētas valstis, aģentūru LETA informēja ĀM.

Ārlietu ministrija aicina iepazīties ar valstu sarakstu ministrijas mājaslapā, kas tiek atjaunots saskaņā ar aktuālo informāciju.

Dodoties uz ārzemēm, Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments iesaka reģistrēties Konsulārajā reģistrā, viedtālrunī lejuplādēt Ārlietu ministrijas lietotni "Ceļo droši", kā arī sekot Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta "Facebook" kontam: www.facebook.com/celodrosi.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) iepriekš paziņojis, ka, braucot uz "Covid-19" skartajām teritorijām, iedzīvotāji aicināti stingri ievērot piesardzības pasākumus, proti, bieži mazgāt rokas, ieturēt distanci no cilvēkiem ar akūtas elpceļu infekcijas simptomiem, bet klepojot vai šķaudot izmantot vienreizlietojamās salvetes un pēc tam nomazgāt rokas.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz šim konstatēts viens saslimšanas gadījums ar "Covid-19", un paciente jau ir izrakstīta no slimnīcas.

Veselības ministrija (VM) pagājušā nedēļā paziņoja, ka tā aicina pievērst uzmanību savai veselībai arī tiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri atgriezušies no Japānas, Singapūras un vēl diviem Itālijas reģioniem.

Jau iepriekš Itālijas Lombardijas un Veneto apgabalam klāt tika pievienoti divi citi, proti, Emīlijas-Romanjas un Pjemontas apgabals.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu