FOTO Ar muzikāliem piedzīvojumiem aizvadīti pirmie Zvaigžņu festivāla koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

7. martā 28. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla atklāšanas koncertā Liepājas Simfoniskā orķestra un maestro Gintara Rinkeviča izpildījumā skanēja ne vien Rimska-Korsakova un Čaikovska mūzika (Spāņu un Itāļu kapričo), bet arī Ravela Klavierkoncerts, ko orķestris atskaņoja kopā ar izcilo franču pianistu Vilemu Lačumiju. Ļoti īpašs notikums bija Ērika Ešenvalda Saksofonkoncerta "Arktikas vīzijas. Jūra" pirmatskaņojums Oskara Petrauska solo. Aplūko foto! 

Svētku noskaņā īsi pirms festivāla atklāšanas Liepājas Simfoniskais orķestris atklāja sava ilggadējā fotogrāfa Jāņa Vecbrāļa fotogrāfiju izstādi ar mirkļiem no novembrī pirmatskaņotās Riharda Dubras operas "Suitu sāga".

Foto: Edgars Pohevičs, Valters Pelns un Terēze Štube

8. martā 28. Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā viesojās Latvijas Radio bigbends ar fantastisku džeza programmu portugāļu un brazīliešu noskaņās. Uz skatuves kāpa satriecošā portugāļu džeza dīva Maria Mendeša un sensacionālais brazīliešu basģitārists Mišaels Pipokiņa.

Savukārt īsi pirms šī koncerta oficiāli tika atvērts jaunākais Liepājas Simfoniskā orķestra ierakstu albums "The Glittering Wind" jeb “Vēja mirdzums” ar mūziku, ko radījušas piecas latviešu komponistes – Santa Ratniece, Selga Mence, Gundega Šmite, Marina Gribinčika un Maija Einfelde. Albumu izdevis ierakstu nams "Skani". Prezentācijā piedalījās arī pianists Vestards Šimkus, kurš ir solists ierakstā iekļautajam Santas Ratnieces “Liepājas koncertam”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu