Paškeviču pāris atklāj detaļas par ceļojumu uz Itāliju; situāciju pasaulē uztver ļoti nopietni (25)

Papildināts
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Džeza mūziķu pāris Jolanta Gulbe-Paškeviča un Deniss Paškevičs marta sākumā baudīja atpūtu Itālijā, un pēc atgriešanās metās atpakaļ darbos, satraucot daudzus pāra sekotājus. 

Nu jau izdzēstā ierakstā vietnē "Facebook" Jolanta rakstīja: "Atgriežoties mājās, metāmies savos darbos. Paši saprotat, darbs, bērni, suns un kaķis prasa savu. Cerot uz sapratni, Jolanta un Deniss." 

Ierakstu papildināja arī Deniss Paškevičs: "Šis ir laiks... Kad pamatvērtības ir svarīgākas par paniku. Esam pilnīgi veseli. Sportojam, dzīvojam, draudzējamies un jums to novēlam!" 

Šie nu jau izdzēstie ieraksti radīja bažas pāra sekotājiem, jo, lai gan Latvijā ārkārtējā situācija tika izsludināta 12. martā, līdz tam ikviens iedzīvotājs, kurš bija atgriezies no koronavīrusa skartajām valstīm, tostarp Itālijas, bija aicināts ievērot 14 dienu karantīnu.

Nu pāris nācis klajā ar jaunu paziņojumu, kurā detalizēti apraksta savu maršrutu.

"Bari - Itālijas dienvidaustrumos viesojāmies laika posmā no 29. februāra un Latvijā atgriezāmies naktī no 3. uz 4. martu (4. marta plkst: 00:55). Šajā laika posmā nebija izsludināta ārkārtas situācija un nebija aizliegti publiskie pasākumi. Šajā laika posmā konkrētajā Itālijas reģionā nebija neviena saslimšanas gadījuma ar Covid-19, kamēr Latvijā tika konstatēts pirmais saslimšanas gadījums. Konkrētajā laika periodā Latvijā no 28. februāra īpaši piesardzības pasākumi tika attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas. Nevienā no šīm teritorijām neietilpst mūsu apmeklētais reģions," ierakstā sociālajos tīklos skaidro Paškeviči. 

Viņi turpina: "Pirms došanās uz Bari tika veiktas konsultācijas ar mediķiem un tika ievēroti visi nepieciešamie drošības pasākumi. Un šobrīd ir pagājušas divas nedēļas kopš atgriešanās - mūsu un mūsu ģimenes locekļu veselība ir ideālā stāvoklī."

Tāpat abi uzsver: "Ļoti nopietni uztveram esošo situāciju visā pasaulē un nekādā gadījumā neredzam šo kā vieglprātīgi uztveramu laiku."

Atgādinām, ka Latvijā kopš 12. marta ir spēkā ārkārtējā situācija Covid-19 izplatības dēļ. Šajos apstākļos tiem, kuri atceļojuši no ārvalstīm, ir īpaši svarīgi pašizolēties un 14 dienas pavadīt mājās.

Līdz 18. marta rītam Latvijā konstatēti 60 saslimšanas gadījumi ar Covid-19.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu