Aktrise Inga Alsiņa-Lasmane atminas dienu, kad viņu atlaida no JRT

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktrise Inga Alsiņa-Lasmane
Aktrise Inga Alsiņa-Lasmane Foto: Ieva Lūka/LETA LETA

2017. gada vasarā no Jaunā Rīgas teātra (JRT) tika atlaisti vairāki aktieri, tostarp Inga Alsiņa-Lasmane. Nu viņa izdevumam "Ieva" atminas liktenīgo dienu. 

Alsiņa-Lasmane gatavojās atgriezties teātrī pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma, taču Alvis Hermanis lēma citādi. "Atceros vien to, ka diena bija saulaina. Tā bija vasara, un es kaut kur devos peldēt. Tas atsitiens, kad tiešām saproti, kas noticis, nāca vēlāk, pēc pāris dienām vai nedēļām. Bet uzreiz vēl ne, tas likās kaut kā nenopietni – nu kā, svētdienas dienā! Bet pēc tam jau sāku saņemt dažādus piedāvājumus, un viss turpinājās.

Sākumā tu, protams, sevi izārdi, jo ir tik daudz neatbildētu jautājumu.

Bet tas diezgan ātri beidzās. Citādi jau mums visiem būtu jānomirst – ļoti daudzus taču atlaiž," izdevumam stāsta aktrise.

Kā zināms, bez Alsiņas-Lasmanes darbs tika uzteikts arī Gatim Gāgam, Varim Piņķim, Ivetai Polei, Edgaram Samītim, Andim Strodam, Lienai Šmukstei.

Tolaik viņas vīrs, uzņēmējs Kalvis Lasmanis bija apņēmies radīt neatkarīgu teātri, uz ko aktrise raudzījās ar bažām. "Toreiz man likās, ka vīrs grib veidot teātri, lai mani žēlotu vai paglābtu. Un man tas šķita utopiski un nereāli. (..) Tad tas noplaka. Bet šajā otrajā piegājienā tā absolūti bija Kalvja jauda un spars. Idejas mēs svaidījām kopā."

Kā zināms, jaunais neatkarīgais teātris "Willa teātris" savu mājvietu atradis K.K. fon Stricka villā. 

Martā pirmizrādi vajadzēja piedzīvot režisora Vara Piņķa izrādei "Putn ilgs" ar Ingu Alsiņu-Lasmani, taču ārkārtējās situācijas dēļ tā pārcelta. 

Bez izrādes "Willa teātrī" Alsiņa-Lasmane redzama arī uz Dailes un Valmieras teātra skatuves. Tāpat viņa filmējas seriālā "Viss pa jaunam". 

Atgādinām, ka Latvijā līdz 14. aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija, lai mazinātu Covid-19 izplatības risku. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu