Hokejists Oskars Bārtulis atklāj kā atminas dienu, kad gāja bojā viņa draugs Kārlis Skrastiņš

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

2011. gadā negaidīti gāja bojā slavenais un veiksmīgais pašmāju aizsargs Kārlis Skrastiņš. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" aizsargs Oskars Bārtulis raidījumā "Personība" tā vadītājai Maijai Rozītei Krištopanei atklāja kā atminas šo skumjo dienu, kad gāja pasaulē viņa paraugs un autoritāte.

"Es visu atceros. Par to domāju kādreiz visu laiku. Tagad biju arī ciemos aizbraucis pie meitenēm apciemot. Ar Martinu [dēls - red. piez.] aizbraucām kopā apciemot. Bieži vien par to domāju, kā būtu, ja Kārlis būtu blakus, tā mūsu nometne un visas hokeja lietas kā būtu savādāk un interesantāk... bieži par to aizdomājos un atceros visus brīžus, kurus esam kopā pavadījuši. Nu, ļoti žēl, ka viss tas tā notika. Es tajā dienā biju treniņā no rīta, noslidoju Amerikā, iegāju ģērbtuvē, un viņa vecais komandas biedrs, ar ko viņš spēlēja, atnāca pie manis un apķēra. Es nesapratu, prasīju, kas noticis.

Es skatos - viņam asaras acīs. Viņš saka - lidmašīna nokrita. Es uzreiz sapratu, kad viņš pateica.

Tad vēl ziņoja, ka viens cilvēks esot izdzīvojis. Baigajā ātrumā tas viss notika. Telefona zvani. Tajā bŗidī nevarēja saprast kas un kā. Bet tad, kad sazvanīju Zani [Kārļa Skrastiņa sieva - red. piez.], jau sapratu...Kārlis nav vairāk. "

Atgādinām, ka 2011. gada 7. septembrī neilgi pēc pacelšanās avarēja lidmašīna, kurā atradās visa Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda. Tajā spēlēja arī izcilais latviešu hokejists. Traģēdijā bojā gāja visa hokeja komanda.

Latvijas hokeja valstsvienības rindās Skrastiņš piedalījies astoņos pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīros, 1993. gada Pasaules čempionātā junioriem, kā arī 2002., 2006. un 2010. gada Olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu