"Man ir 82 gadi, un es vienmēr esmu bijusi ierindā!" Olga Dreģe par koronavīrusa krīzi (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktrise Olga Dreģe
Aktrise Olga Dreģe Foto: Sintija Zandersone/LETA

Dailes teātra aktrise izdevumam "Vakara Ziņas" pastāstījusi, kā pavada laiku, esot karantīnā. 

Kā zināms, līdz šim diviem Dailes teātra darbiniekiem apstiprināta saslimšana ar Covid-19, tāpēc pārējiem noteikta 14 dienu karantīna.

Pati Dreģe stāsta, ka jūtas ļoti labi un pat izbauda šo laiku. "Tā kā esmu prasmīgs un darbīgs cilvēks, man šī dīkstāve ir pat ļoti svētīga. Es visu saposu un pārdomāju," izdevumam atklāj 82 gadus vecā aktrise. 

"Domāju, ka šis ir attīrīšanās laiks. Kā bija teikts, ka tas, ko mēs paši nespējam, to mums piespiedīs ievērot un darīt. Lai Dievs stāv katram klāt! Cerību nedrīkst zaudēt līdz pēdējam brīdim. Mūsu paaudze ir ļoti daudz pārdzīvojusi. Nabadzība un pieticība ir iemācījusi atbildību par sevi, otru un tuvinieku. Katrā nelaimē nāk sava atziņa, dzīvības filozofija. Šis ir pārdomu un saprāta laiks," dalās aktrise. 

Viņa piebilst: "Ziņās rakstīts, ka no 29 līdz 50 gadiem ir tās saslimšanas. Seniori ir rūdīti un izturīgi! Man ir 82 gadi, un es vienmēr esmu bijusi ierindā."

Atgādinām, ka Latvijā, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, līdz 14. aprīlim noteikta ārkārtējā situācija. 

Kamēr Dailes teātrim ir liegta iespēja demonstrēt izrādes uz skatuvēm, tas atver digitālo izrāžu arhīvu, piedāvājot noskatīties desmit iestudējumus.

Sadarbībā ar Latvijas Televīzijas īstenoto projektu "Teātris.zip" Dailes teātris ir padarījis pieejamas skatīšanai internetā desmit izrādes, no kurām trīs paredzētas bērnu auditorijai - 2011. gadā Lauras Grozas-Ķiberes iestudētā "Vārnu ielas republika", 2016. gadā Pētera Liepiņa iestudētā "Jērādiņa", 2014. gadā iestudētā Grozas-Ķiberes "Pīters Pens".

Vienlaikus Dailes teātris skatītājiem piedāvā arī divus mūziklus - režisores Ineses Mičules 2011. gadā iestudēto "Marlēnu" un režisora Dž.Dž.Džilindžera 2013. gadā iestudēto "Oņeginu".

Tāpat var noskatīties tādas dramatiskās teātra izrādes kā režisora Dž.Dž.Džilindžera 2010.gadā iestudēto "Mariju Stjuarti" un 2015.gadā iestudēto izrādi "Saules bērni", režisora Regnāra Vaivara 2010. gadā iestudēto izrādi "Aija pēc Jaunsudrabiņa", režisora Mihaila Gruzdova 2016. gadā iestudēto "Granātu krāsas aproce" un 2016.gadā režisora Dmitrija Petrenko "Iespējamo tikšanos".

Izrādes ir skatāmas Dailes teātra sociālā medija "YouTube" kontā, bet pilns izrāžu saraksts un plašāka informācija par iestudējumiem atrodama teātra mājaslapas īpašajā sadaļā "www.dailesteatris.lv/starpbridis".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu