Anna Rozīte stāsta par jauno raidījumu un dzīvi pašizolācijā

Tikai TVNET
Foto: No personīgā arhīva
Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp

TV personību Annu Rozīti tagad varam redzēt viņas jaunajā raidījumā "Youtube" platformā - “Tuvāk sev ar Annu Rozīti”. Sarunā ar viņu noskaidrojām, kas notiek aizkadrā, kā arī to, kā viņa pielāgojas jaunajiem apstākļiem, kad pasaulē un Latvijā plosās koronavīruss.

Kā tu nonāci pie idejas par savu raidījumu “Tuvāk sev ar Annu Rozīti”?

Pirms kāda laika veidoju live sarunas savā "Instagram" kontā ar cilvēkiem, kuru zināšanas un pieredze, manuprāt, ir vērtīga, un no kuras gan es, gan skatītāji varētu iegūt kādu praktisku labumu, lai dzīvotu veselīgāku un harmoniskāku dzīvi!

Šīm sarunām bija diezgan laba atsaucība, un daudzi lūdza, lai tās saglabāju un ievietoju "Youtube", lai tās var noskatīties arī pēc 24 stundām, jo "Instagram" ilgāku skatīšanās laiku nepiedāvā! Saglabātās "Instagram" live sarunas, manuprāt, vizuāli neatbilst "Youtube" formātam, tāpēc pārcelšanās uz "Youtube" bija loģisks turpinājums iesāktajam.

Kāpēc izvēlējies tieši šādu nosaukumu?

Es tiešām no sirds ticu tam, ka, jo vairāk katrs no mums labāk sevi pazīs un sapratīs, jo laimīgāki mēs būsim visi kopā! Manuprāt, viena no galvenajām dzīves jēgām ir iepazīt sevi aizvien vairāk, ar katru dienu, mēnesi, gadu kļūt tuvāk pašam sev, savai īstajai būtībai! Protams, pārāk optimistiski domāt, ka mani raidījumi kādam kardināli mainīs dzīvi uz labo pusi, tomēr man pašai patīk līdzīgi ārzemju raidījumi, es no tiem daudz paņemu, tāpēc vēlējos radīt kaut ko līdzīgu arī latviešu valodā ar vietējiem cilvēkiem! Un, ja šie raidījumi kaut vai vienam cilvēkam palīdzēs labāk iepazīt sevi vai savu ikdienu plānot/organizēt veiksmīgāk/veselīgāk, tad jau šis viss nav veltīgi!!

Kā tu izvēlies viesus savam šovam?

Ļoti egoistiski! Aicinu tos cilvēkus, kuru pieredze un zināšanas man ir interesantas. Tādus cilvēkus, ar kuriem man pašai ir interesanti aprunāties!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Rozite ❤️ Prem Nirvana (@rozite) on

Vari pastāstīt mums, kas ir pie ekrāna, cik daudz darba jāiegulda vienā epizodē?

Ņemot vērā, ka mēs komandā esam tikai divi cilvēki - es un Kaspars Beinarovičs, kas ir operators un arī montāžists, tad jāsaka, ka padaudz. Uzaicināt viesi un sagatavoties sarunai ir pats vieglākais un interesantākais.

Vēl jāsameklē atbalstītājs katrai sērijai, jo entuziasms ir laba lieta un mums patīk darīt to, ko darām no sirds, tomēr neviens man nefilmētu, nemontētu raidījumu, tehniku uz īri par pliku paldies arī nedotu.

Kad ir atbalstītājs, ir izdomāts, kā atbalstītāja produktu vai pakalpojumu integrēsim raidījumā, kad sarunāts viesis un viss sagatavots filmēšanai, pēc filmēšanas lielāko darbu izdara Kaspars. Es no visa safilmētā raidījuma izvēlos fragmentus, ko likt pašreklāmā, un atšifrēju tekstu, ko likt titros raidījuma reklāmā, un tad vēl paliek skatītāju informēšana par jaunākajām sērijām.

Kas notiek ar tava raidījuma ierakstiem tagad, kad plosās koronavīruss?

Man kaut kā ļoti paveicās, un mēs paspējām nofilmēt visus pirmās sezonas raidījumus. Tāpēc tagad katram no savām mājām notiek tikai montāžas darbi! Kopā šajā sezonā būs deviņi raidījumi, šobrīd esam pusē.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Rozite ❤️ Prem Nirvana (@rozite) on

Ko tu iesaki citiem darīt šajā pašizolācijas laikā, lai “nesajuktu prātā”?

Manuprāt, šis laiks mums ļoti daudz ko iemāca! Pirmkārt, beidzot saprast, kas ir pats būtiskākais mūsu dzīvē un bez kā mēs varam iztikt! Man gribētos ticēt, ka vairāk novērtēsim to, kas mums ir! Un lielākajai daļai dots ir ļoti daudz īstenībā!

Šis laiks, manuprāt, mums ir, lai mēs drusku piebremzētu, lai skaidrāk ieraudzītu, kur šobrīd atrodamies, šis ir laiks, lai dotos tuvāk sev, lai sevi labāk saprastu un turpmāk dzīvotu citādāk!

Man šobrīd vēl ir padaudz mācību Rīgas Stradiņa universitātē plus meitai jāpalīdz iejusties jaunajā mācību sistēmā, bet ļoti gaidu mirkli, kad varēšu sakārtot māju, izlasīt sen nopirktas grāmatas, kurām parasti nepietiek laika, varbūt pat noskatīties kādu seriālu (ko gadiem neesmu darījusi), vēl man gribas ar meitu kopā noskatīties dažādas manas bērnības filmas! Vēl ir arī vairāki projekti padomā, kuriem, cerams, drīz varētu pieķerties!

Bet jau šobrīd aktīvi mājās vingroju, cenšos katru dienu pagatavot kādu jaunu ēdienu, šobrīd meditēju krietni vairāk nekā iepriekš. Man patīk arī, ka vairāk pavadu laiku ar ģimeni, kas man vienmēr ir bijusi prioritāte numur viens!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Rozite ❤️ Prem Nirvana (@rozite) on

Vai arī tev vīrusa dēļ nācies atcelt savus plānus, ceļojumus?

Jā, sanāca atcelt divus ceļojumus.

Vai, esot mājās, nēsā savas un “Amoralles” sadarbības apģērbu?

Jā, šī sadarbība man atgādināja, cik ļoti apģērba izvēle ietekmē sajūtu, kādā esi mājās! Īpaši tagad, kad esam tik daudz kopā ar savējiem “četrās sienās”, manuprāt, ir būtiski neieslīgt vienās sporta biksēs! Ir svarīgi rūpēties par savu pašsajūtu ar izgulēšanos, kvalitatīvu pārtiku, fiziskām aktivitātēm, prāta higiēnu, un ne mazāk svarīga ir arī sajūta, ko rada mūsu mājas tērps!

Kā tu nonāci pie sadarbības ar “Amoralle”?

Zīmola pārstāves mani uzrunāja veidot kapsulas kolekciju, un es, protams, nevarēju atteikties no šī vilinošā piedāvājuma un jaunas pieredzes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Rozite ❤️ Prem Nirvana (@rozite) on

Vai tu pievienojies “Amoralles” izaicinājumam būt skaistai arī mājās? Vai lieto kosmētiku, esot mājās?

Jā, man ir kaut kāds minimums, ko vienmēr uzlieku, bet, manuprāt, skaistums nav par kosmētiku, bet gan par pašsajūtu! Un "Amoralle" tērpi pilnīgi noteikti palīdz justies labāk, tie ir ļoti patīkami ādai!

Redzu, ka esi apgriezusi matus. Tev bija kāds īpašs iemesls tam? Nost ar veco, nogriežam to, kas sakrājies? Laiks jaunajam?

Izlēmu, ka vajag kādas pārmaiņas! Pasaule mainās, jāmainās arī man, gan psiholoģiski (iekšēji), gan arī fiziski! Daudz, daudz gadu esmu staigājusi ar gariem matiem un gandrīz vienmēr vienādi ieveidotiem, ar matu krāsošanu nevēlos vēl eksperimentēt, matus nekrāsoju, tāpēc izlēmu kaut ko izmainīt tieši griezumā!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vairākas dienas pavadīju mājās, vispār nekur neizejot, meita dzīvojas laukos, un es varēju netraucēti mācīties. Šodien izgāju ārā, dabā.. svaigs gaiss, saules ☀️stari.. mmm... un tad iedomājos, cik pašsaprotami mēs uztveram to, kas mums ir dots ikdienā! Ģimeni, veselību, dažādas iespējas.. arī brīvību doties ārā un ķert šo skaisto pavasara sajūtu! ? Kas to, lai zina, kā būs tālāk!? Iespējams, ka arī mums, kā citās valstīs, būs īsta mājas karantīna pilnīgi visiem! Cerams, ka nē! ?? Bet šo varbūtību apzinoties, jo īpaši šodien novērtēju to, ka man ir iespēja elpot svaigu gaisu, būt pie dabas, uzlādēties un iedvesmoties no tās!? Šīs ir īpašs laiks, kas liek mums novērtēt to, cik daudz mums ir dots! To parasti apzināmies tikai, kad tas tiek atņemts! Šis ir brīdis aizdomāties par pašu būtiskāko, kas mums patiesi ir nepieciešams, atmetot visu lieko, bez kā varam iztikt! Šī ir lieliska iespēja iepazīt sevi labāk un pamanīt kādā pasaulē šobrīd dzīvojam! Lai mierpilns un vērtīgs laiks katram no mums! Saudzēsim sevi un apkārtējos ??❤️

A post shared by Anna Rozite ❤️ Prem Nirvana (@rozite) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu