Goran Gora izdod savu piekto albumu "Renesanse"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Goran Gora
Goran Gora Foto: Nils Vilnis

Dziesminieks Goran Gora (Jānis Holšteins) pēc sešu gadu pauzes publicē jaunu albumu "Renesanse". Albums tiek izdots digitālā formātā un no 9. aprīļa pieejams visās lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Ieraksts ir tapis sešu gadu laikā, no 35 albumam radītajām dziesmām izvēloties astoņas. "Renesansē" iekļauti lauka skaņas ieraksti, kas veikti Indijā (Kašmiras un Ladākhas reģionā), Bosnijā un Hercegovinā un Izraēlā. Tādējādi dziesminieka audio valoda ieguvusi gan Korāna lasījuma, Tibetas festivāla orķestra ceremonijas, druzu tautas tradīciju, afrikāņu katoļu kora vokalīzes un jezuītu dziedājumus, gan klasiskās mūzikas citātus, kas būtiski paplašinājuši Goran Gora muzikālās robežas.

Noklausies albumu.

Goran Gora "Renesanse" (Anastasija Vilnis)
Goran Gora "Renesanse" (Anastasija Vilnis) Foto: publicitātes

"Albumā dzirdamo dažādo tautu un cilvēku pieredzes palīdz atspoguļot manu pieaugšanas procesu, kas ir neizbēgams notikums katra cilvēka dzīvē. Pieaugšanas rezultāts ir sevis apzināšanās sabiedrības centrā, kā arī sava personīgā "centra" - vertikāles - meklēšana, kam ar sabiedrību un tās priekšstatiem ne vienmēr ir "pa ceļam"," teic Goran Gora. "Pieaugšana jebkura cilvēka dzīvē ir pilna ar izvēlēm, vērtību pārskatīšanu, vertikāles nostiprināšanu, ticību un atbildību. Bet šī pieaugšana, to virzot pareizi, ir jau kārtējais brīnumu pilnais cikls cilvēka dzīvē. Un viss, ko atliek darīt mums, - šos dažādos un pārmaiņu pilnos ciklus pieņemt un iemācīties baudīt."

"Renesanses" ierakstā piedalījušies šādi mūziķi: Valters Sprūdžs (basģitāra), Mārtiņš Miļevskis (bungas un perkusijas), ģitārists Rihards Lībietis (dziesmā "Mūsdienas") un grupas "Audience Killers" solists Normunds Petrovs (taustiņinstrumenti dziesmā "Zelts").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu