Diāna Kubasova skaidro kritiķiem, kāpēc pavada karantīnas laiku Bali

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Latviešu modele Diāna Kubasova, kura šobrīd atrodas Bali un, iespējams, ir inficējusies ar Covid-19, sociālajos tīklos "devusi iekšā" kritiķiem, kuri pauž neizpratni - kāpēc dažas dienas pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas Kubasova izceļojusi no Latvijas?

Kubasova vietnē "Instagram" publiskojusi ierakstu, kurā izskata variantus, kā varējusi inficēties ar Covid-19.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? COVID-19 IN BALI ? ⠀ Nu jau vairāk kā 3 nedēļas esmu Bali. Salas populācija šobrīd ir ap 4,3milj. iedz. Uz šodienu šeit “oficiāli” ir tikai 43 gadījumi. Jā, un es sodien noskaidroju, kāpēc tikai “oficiāli” - jo šeit veikt analīzes ir gandrīz neiespējami! Kāda ir reālā situācija, vai šeit īstenībā ir divas vai desmit reizes vairāk slimojošo - to neviens nezin un neuzzinās. ??‍♀️ ⠀ Milzīgas rindas, laiks vienkāršam swab test uz katru pacientu ap 30 minūtēm (no dzirdētā - Latvijā tas aizņemot ap 3 minūtēm). Tur jau gaidot rindā var saslimt ar vēl kaut ko, tāpēc divreiz apskatot situāciju, nolēmu tam ‘mest ar roku’! ??‍♀️ Analīze protams man īsti neko īsti nemainītu. Tāpat šobrīd jādzīvo pilnīgā karantīnā, bet pēc tam ļoti uzmanīgi. ⠀ Saslimām 3 no 4 cilvēkiem mūsu mājsaimniecībā. ? It kā ilgi domājām, kur varējām saķert, bet nu es par to, ka savai sejai pēc veikala apmekējuma ne reizi nepieskāros - nevaru dot garantijas (vai kāds vispār var?) Dezinfiktoru uz rokām pūšu 150 reizes dienā, dezinficēju visas virsmas, centāmies no visiem cilvēkiem ieturēt 1,5-2m distanci, bet… Tikpat labi, pasūtot ēdienu uz mājām, tā gatavotājs varētu būt slims. Jo, ieskatoties šeit pat labu restorānu virtuvē, var redzēt, ka viņi ēdienu gatavo bez maskām un pat bez cimdiem. ❌ ⠀ Taču beigās laikam esam izskaitļojuši, ka viens cilvēks, kurš nāca mums palīdzēt ar māju, ir slims. Centāmies ar viņiem nekomunicēt, tuvu neiet, bet varbūt atstāja mums “dāvaniņu” uz kādas virsmas. Vai tā bija, vai nē, mēs to nekad neuzzināsim, tas arī nav būtiski. Galvenais šobrīd ir saprast, cik ilgi mums ir jābūt pilnīgā karantīnā. Oficiālie ieteikumi ir vēl 72h pēc simptomu izzušanas, bet bez testēšanas to 100% pateikt nevar. ??‍♀️ ⠀ Rīt pastāstīšu Jums vairāk par saviem simptomiem, sajūtām un slimības gaitu. ? ⠀ Un Jūs neslimojiet, mīļie! ?

A post shared by Diana Kubasova (@dianakubasova) on

Komentāros ļaudis dalījušies divās frontēs - vieni, kas novēl veselību, otri - kas pauž neizpratni un pat dusmas, kāpēc latviešu modele vispār ceļojusi ārpus valsts robežām šajā trauksmainajā laikā.

Kāda sieviete vērsusies pie Kubasovas ar jautājumu, kāpēc viņa nav palikusi mājās, uz ko simpātiskā tumšmate atbildēja: "Hmm, varbūt pastāstīsi man, kur ir manas mājas? Es biju Latvijā iegriezusies uz mazāk kā mēnesi, vai man bija pienākums tur palikt un turpināt ciemoties? Varbūt vēl pateiksi, ka vajadzēja palikt “bērnības mājās”, pie vecākiem un vecvecākiem? Man, piemēram, veselais saprāts (kā tad, tā tagad) teica - saudzē ģimeni, neiesprūst VIŅU mājās par slogu! Tad nu es turpināju ceļu uz savām jaunajām MĀJĀM Bali. Un vēl joprojām priecājos par savu izvēli!"

Kāds cits pauda sašutumu par Bali zemo medicīnas aprūpes sistēmas līmeni, taču Kubasova stingri paliek pie sava. "Tagad, atskatoties atpakaļ, es neko nedarītu savādāk. Plusi ir daudz - saule, augļi, daba!"

"Es vispār nesūdzos. Es sēžu ēnā pie baseina zem palmas, griežu mango un pitu, un domāju, ka tā nav sliktākā vieta, kur sēdēt!" - vēl kādam kritiķim atbildējusi modele.

Atgādinām, ka Diāna Kubasova 7. martā sociālajos tīklos paziņoja, ka, iespējams, ir inficējusies ar Covid-19. Testu viņa nolēma neveikt garo rindu dēļ. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu