Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Aleksandrs Sokolovs par seksu: "Man vairs nav ne aizspriedumu, ne ilūziju, ne sapņu" (11)

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs Latvijā pazīstams arī kā seksa jautājumu entuziasts. Intervijā ar TVNET viņš pastāstīja, kāpēc atsācis filmēt video, kuros izglīto mūsu sabiedrību par dažādiem intīmiem tematiem.

TVNET: Skatos, ka esi atsācis filmēt video par dažādām tēmām, kas saistītas ar seksu. Kāpēc biji pārtraucis?

Aleksandrs Sokolovs: Izolācijas dēļ cilvēki baidās iet ārā no mājām. Attiecīgi man ir mazāk darba un vairāk brīva laika. Lai to izmantotu sabiedrībai lietderīgi, es atsāku filmēt šos video.

Kāpēc tu filmē video par seksu?

Mans mērķis ir, lai cilvēkiem būtu mazāk aizspriedumu.

Jo labāk cilvēks ir informēts par visādiem seksuāliem aspektiem, jo mazāk viņam būs problēmu šajā jomā.

Es daudz runāju ar sievietēm, pirms fotografēju viņas. Bieži man mati ceļas augšā no tā, ko šīs dāmas stāsta par savam attiecībām un par vīriešu attieksmi. Diemžēl ir ļoti maz informācijas par šādām tēmām latviešu valodā. Tāpēc uzskatu par svarīgu veidot "Youtube" video par attiecībām un seksuālām lietām.

Vai tevi, veidojot šos video, ir paspējis kaut kas pārsteigt, vai jau esi gana zinošs par un ap seksu? 

Man ir 37 gadi, un gribot negribot sakrājas diezgan iespaidīga dzīves pieredze.

Man vairs nav ne aizspriedumu, ne ilūziju, ne sapņu. 

Ļoti ietekmē tas, ka es ilgi runāju ar katru sievieti, pirms fotografēju. Tas ir vajadzīgs, lai viņa pierastu pie manis un es pie viņas. Kailfoto ir intīms process, tāpēc ir svarīgi, lai modelei būtu komfortabli. Manā studijā ir bijušas vairāk nekā 6000 sieviešu. Visi tie stāsti, viņu pieredze un likteņi ļauj man paskatīties no malas uz svešām attiecībām un izdarīt secinājumus. Reti kuram psihiatram bijis tāds pacientu apjoms. Mani vairs absolūti nekas nepārsteidz un neizbrīna. Es reāli jau sāku justies kā ārsts.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandrs Sokolovs (@aleksandrssokolovs) on

Tu esi zinošs ne tikai seksa, bet arī foto jautājumos. Rakstīji, ka fotografē jau 20 gadus. Kā nonāci pie sava - erotiskā žanra?

Es fotografēju to, kas ir pieprasīts. Tā kā taisu tikai privātās fotosesijas, man ir vienalga, kas tai modelei ir mugurā. Vai drēbes, vai apakšveļa, vai pat hidrotērps. Bet kaut kā visas modeles vēlas tieši kailfoto. Nezinu, kāpēc tā ir. Varbūt man erotiskās bildes sanāk vislabāk un meitenes grib sev tieši tādas. Nezinu. 

Es tiešām fotografēju jau tik sen, ka man tas process sanāk automātiski. Kad redzu sievieti, uzreiz zinu, kādas pozas ir vajadzīgas, lai paslēptu mīnusus un izceltu plusus. Es zinu, ka absolūti jebkādu sievieti es varu nofotografēt skaisti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ziniet, šī bilde vispār nebija paredzēta publikācijai. (Jo šī ir vienīgā pieklājīgā.) Klientes bieži grib pakaitināt savus vīriešus ar tādām bildēm, kuras ir gandrīz, gandrīz ļoti atklātas, bet tomēr nav :) Un es uzskatu, ka esmu perfekti apguvis mākslu taisīt bildes, kuras ir uz robežas. Kad esmu iedvesmots, es aicinu savas paziņas vai klientes, ar kurām izveidojies labs kontakts. Dažreiz gribas uzaicināt kādu nepazīstamu meiteni no instagrama, bet ļoti riskanti. Un man ir gandrīz tikai slikta pieredze ar nepazīstamām insta skaistulēm. Tāpēc šoreiz modeles lomā mana superīgā kliente, kurai ir 37 gadi, kurai ir 4! bērni. Manā mājaslapā sokolovstudio.lv sadaļā "mākslas projekti" ir pilna fotosesija ;)

A post shared by Aleksandrs Sokolovs (@aleksandrssokolovs) on

Kā izskatās tavs vidējais aritmētiskais klients?

Cilvēki skatās manu "Instagram" profilu, saka: "Nu jā, Sokolovs tikai skaistas modeles fotografē." Es smejos par to. Es fotografēju pilnīgi parastas sievietes, bet tā, lai bildēs viņas izskatās kā modeles. Parasti klientes ir sievietes ap 30 un 40. Divu, trīs bērnu mammas. Vienmēr viņām ir kaut kas,  kas neapmierina - liekais svars, celulīts, strijas vai krūšu forma. Deviņpadsmitgadīgas ar perfektu figūru ir tikai dažas reizes gadā.

Cik bieži pie tevis nāk uz fotosesiju pāri?

Pāri nāk regulāri. Tās ir ļoti interesantas fotosesijas. Pāri nāk drīzāk, lai iegūtu jaunas seksuālās emocijas. Foršas bildes ir tikai labs bonuss. Tas ir vairāk piedzīvojums nekā tikai fotosesija. 

Marta beigās paziņoji, ka visiem medicīnas darbiniekiem piedāvā 50% atlaidi fotosesijai. Vai kāds jau ir pieteicies?

Es saņēmu vairāk vēstules ar jautājumu, vai ir kaut kādi īpašie nosacījumi ārstiem, jo viņiem tieši tagad ir svarīgi, lai būtu iespēja atslēgties no darba, izrauties no smagas rutīnas, kurā ir tagad.

Ārsti arī ir cilvēki. Viņi nogurst darbā, un viņiem arī ir jāatpūšas.

Tagad viņiem darbā jaunie drošības noteikumi izraisa lielu diskomfortu. Tāpēc tieši tagad ir jābūt arī vairākiem faktoriem, kuri var ārstam uzlabot noskaņojumu. Man ir vairākas draudzenes ārstes. Tā profesija man ir tuva, un es no savas puses, kā varēšu, mēģinu atbalstīt.

Kā tu iemācījies tik labi pīt virves, kuras redzamas uz tavu mūzu kailajiem augumiem?

Es jau ilgāk par četriem gadiem piedāvāju fotosesijas ar dekoratīvu sasiešanu. Nekur speciāli nemācījos, jo tas, ko es daru, ir unikāls. Par to nekur nav informācijas. Tā nav seksuāla sasiešana, kur modele tiek tikai nofiksēta.

Mana dekoratīvā sasiešana neierobežo modeles kustības. Tas ir kā ciešs peldkostīms.

Tagad esmu sācis izmantot speciālas vienreizējās virves, kuras paliek modelei. Pēc fotosesijas viņa var uzvilkt virsū drēbes un iet mājās, uztaisīt kaislīgu vakaru savam vīrietim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kad rakursam ir nozīme... . #grūtniece #fotosesija

A post shared by Aleksandrs Sokolovs (@aleksandrssokolovs) on

Pērn paziņoji, ka bildēsi arī kāzas. Bija arī atsaucīgi klienti?

Diemžēl nebija neviena nopietna piedāvājuma. Vai cilvēki netic, ka arī kāzas es varu nofotografēt izcili, vai arī 1000 eiro ir pārāk daudz.

Cik noprotu, tagad mācies arī vidusskolā. Kā iet? 

Es mācos Rīgas Tālmācības vidusskolā. Tā mācīties ir ļoti interesanti, un viņiem ļoti forši ir uztaisīta sistēma, kā to darīt attālināti. Bet es no sirds ceru, ka vīrusa dēļ eksāmeni tiks atcelti.

Ko varam no tevis sagaidīt tuvākā vai tālākā nākotnē?

Esmu spontāns cilvēks. Bieži man parādās interesanta ideja un es uzreiz ķeros to realizēt! Uzskatu, ja par kaut ko runā, tad tas nenotiks. Tāpēc es nevēlos stāstīt par saviem projektiem. Par jaunumiem es visus informēšu savā "Instagram" vai "Youtube" profilā.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu