ISSP skolas kurss "Ievads fotogrāfijā" – pirmoreiz tiešsaistē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Eglītis

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP skola no 23. aprīļa piedāvā radošu ievadkursu ikvienam, kurš vēlas spert pirmos soļus fotogrāfijas pasaules izzināšanā un izprast attēlu veidošanas principus. 

Pielāgojoties apstākļiem, intensīvais divu mēnešu kurss “Ievads fotogrāfijā” pirmoreiz notiks tiešsaistē, piedāvājot apgūt fotogrāfisko domāšanu un tehniskos pamatus ar atzītiem pasniedzējiem – Ivetu Gabaliņu (Vaivodi) un Reini Hofmani.

Mūsdienās fotogrāfija ir visapkārt – fotografējam paši un ikdienā patērējam aizvien vairāk vizuāla satura. Kursa “Ievads fotogrāfijā” mērķis ir palīdzēt izprast un praktiski apgūt kameras iespējas, lai sasniegtu iecerēto rezultātu. Dalībnieku jau iecienītais kurss pirmoreiz notiks tiešsaistē, nodrošinot regulāras atsauksmes no pasniedzējiem un kursabiedru līdzdalību. Pildot dažādus radošus uzdevumus, dalībnieki ne tikai apgūs tehniskos pamatus, bet vienlaikus mācīsies nolasīt un izmantot fotogrāfijās vizuālo valodu, lai paustu sev svarīgas idejas un saskatītu tās citu darbos. Kurss piedāvās ievadu fotogrāfiskās domāšanas pamatprincipos un sniegs ieskatu svarīgu autoru daiļradē, sākot ar fotogrāfijas pirmsākumiem līdz mūsdienām.

Kurss “Ievads fotogrāfijā” ietver gan teorētiskas lekcijas, gan praktiskas nodarbības un radošus uzdevumus. Kursa pamatā ir pasniedzēju personiskā attieksme pret katra interesēm, un tiks veicināta diskusija un sadarbība arī starp pašiem dalībniekiem. Noslēgumā katrs izveidos darbu jeb fotogrāfiju minisēriju, ko prezentēs pasniedzējiem un kursabiedriem. Tas tiks popularizēts arī šim nolūkam īpaši izveidotā vietnē internetā.

“Ievads fotogrāfijā” ir iespēja gan fotogrāfijas entuziastiem, gan dažādu radošo jomu profesionāļiem un studentiem attīstīt savas prasmes un izpratni par mediju iedvesmojošā un interaktīvā vidē, turklāt – neizejot no mājas, un ar iespēju piekļūt pasniedzēju sagatavotajiem materiāliem sev ērtā laikā un vietā.

Par pasniedzējiem

Iveta Gabaliņa (Vaivode) ir praktizējoša fotogrāfe un fotogrāfijas pasniedzēja, fotogrāfiju māca kopš 2008. gada. Fotogrāfiju apguvusi Andreja Granta studijā, Bornmutas Mākslas institūtā, un Fotogrāfijas maģistratūras programmā Ālto universitātē, Helsinkos. Iveta ir guvusi vairākas balvas starptautiskos fotogrāfijas konkursos – C/O Berlin Talents 2013, Burn Magazine Award un CDS Dokumentālās fotogrāfijas balvā un citos. Viņas darbi regulāri izstādīti gan Latvijā, gan ārvalstīs. Kopš 2018. gada Iveta ir ISSP Galerijas programmas vadītāja.

Reinis Hofmanis ir praktizējošs fotogrāfs, studējis fotogrāfiju Lietišķo Zinātņu un Mākslas universitātē Hanoverē un ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Izstādēs piedalās kopš 2003. gada, veidojis vairākas personālizstādes. Hofmanis ieguvis balvas starptautiskos konkursos; viņa darbi ir publicēti tādos izdevumos kā New York Times, Financial Times, Spiegel, Esquire, Bloomberg, Le Monde, The Globe and Mail, The British Journal of Photography.

16 nodarbības notiks tiešsaistē, un ir atvērtas interesentiem bez priekšzināšanām. Kursu piedāvā Biedrība ISSP – laikmetīgās fotogrāfijas platforma ar vairāk nekā 14 gadu starptautisku pieredzi.

Papildu informācija un pieteikšanās šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu