Kamēr plosās pandēmija: Ķīnā sāk celt pasaulē lielāko futbola stadionu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Patlaban Ķīna ir sākusi mīkstināt vīrusa dēļ noteiktos ierobežojumus, un līdz ar atslābumu valstī lielākais Ķīnas futbola klubs ir paziņojis par grandioza stadiona būvniecību.

Ķīnas lielākais futbola klubs Guandžou “Evergrande” ir paziņojis par jauna stadiona būvniecības plāniem, kas kopumā izmaksās 1,7 miljardus ASV dolāru. Lotosa formas stadions būs noklāts ar LED spuldzītēm, un tajā pietiks vietas 100 000 futbola fanu. Plānots, ka šā stadiona būvniecība noslēgsies 2022. gadā.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Darbs pie stadiona būvniecības tika sākts pagājušās nedēļas ceturtdienā, 16. aprīlī. Projekta mērķis ir kļūt par pasaules mēroga tūrisma apskates objektu, kas būs līdzvērtīgs Sidnejas slavenajai operai un Dubaijas debesskrāpim Burj Khalifa, tā portālam “CNN” paziņojis futbola kluba “Evergrande” nekustamo īpašumu nodaļas vadītājs Sja Haidzjuņs.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Kopš 2011. gada Guandžou pilsētā leģendārā ķīniešu futbola komanda ir spēlējusi Tianhe stadionā, kura ietilpība ir 60 000 sēdvietu. Taču 100 000 sēdvietu plašs stadions pārspētu līdz šim lielāko futbola stadionu “Camp Nou” Barselonā, kura ietilpība ir 99 354 sēdvietas.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Stadiona dizaina autors ir Šanhajā mītošais amerikāņu arhitekts Hasans Sjeds, kas vadījies pēc futbola kluba “Evergrande” valdes priekšsēdētāja Sjui Dzjaiņa prasībām. Lotosa formas stadions simbolizēs Guandžou “ziedu” pilsētas statusu.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Stadionā atradīsies 16 luksusa zāles, 152 privātās VIP zāles, FIFA arēna, atlētu zāle, mediju telpa un preses zāle. Portāls “ESPN” ziņo, ka ķīniešu futbola klubs grasās jau tuvākajā nākotnē sākt vēl trīs līdz piecu stadionu celtniecību dažādās Ķīnas pilsētās, un arī šo stadionu sēdvietu skaits būs iespaidīgs – no 80 000 līdz 100 000 sēdvietām. "Evergrande" futola klubs cer, ka šādi stadioni būs iegansts Pasaules kausa futbolā norisei Ķīnā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu