Skatē “Gada labākā būve Latvijā 2019” par labāko BIM objektu atzīta “Akropole”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars

Īpašā videosveicienā 17. aprīlī tika paziņoti prestižās skates “Gada labākā būve Latvijā 2019” laureāti. Sīvā konkurencē 50 locekļu žūrija par gada labāko BIM (Būves Informācijas Modelis) objektu 2019. gadā izraudzījusies iepirkšanās un izklaides centru “Akropole”.

“No sirds pateicamies žūrijai par atzinību un esam lepni, ka “Akropole” ieguvusi divus apbalvojumus – pērnā gada labākais BIM objekts un 3. vieta publiskās jaunbūves nominācijā! Mūsu ieguldītais darbs ir novērtēts – pateicoties rūpīgi pārdomātai plānošanai, prasmīgai materiālu, tehnoloģiju un sistēmu izvēlei, “Akropole” ierindojusies starp pērnā gada viskvalitatīvāk uzbūvētajām, ekspluatācijā efektīvākajām un drošākajām būvēm Latvijā,” pauž iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” vadītāja Zane Kaktiņa.

“Akropole” ir viens no pēdējo gadu apjomīgākajiem būvprojektiem Latvijā.

Iepirkšanās un izklaides centra ēkas platība ir 98 000 kvadrātmetru, bet teritorijas kopējā platība – teju 16 hektāri. Kopējās investīcijas projekta realizācijā, ieskaitot transporta infrastruktūras izveidi un apkārtnes uzlabošanu, sasniedz nepilnus 180 miljonus eiro. Objekta pasūtītājs ir SIA “M257”, būvdarbus veica SIA “Merks”, autoruzraudzību – “Sarma & Norde Arhitekti”, bet būvuzraudzību – “Būvuzraugi.lv”.

“Šis ir “Merks” pieredzē lielākais īstenotais būvniecības projekts, ko realizējām sadarbībā ar UAB “Mintija”.  

“Akropoles” būvniecībā vienlaicīgi bija iesaistīti vairāk nekā tūkstotis darbinieku un 45 darbu vadītāji un inženieri.

Būvniecības process bija straujš, apjomīgs un brīžiem pat satraucošs, bet, pabeidzot projektu, mums bija liels gandarījums un labi padarīta darba sajūta, jo šajā objektā ir kaut kas īpašs. “Akropole” nav viena cilvēka vadīts projekts – to realizēt varēja tikai profesionāļu komanda, un tāda tā arī bija no visām iesaistītajām pusēm. Novērtējam iegūto nozares atzinību, tā ir motivācija censties arī turpmāk!” norāda “Merks” vadītājs un celtniecības direktors Andris Bišmeistars.

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” mērķis ir veicināt būvniecības procesa kvalitāti, nosakot un popularizējot labākās būves un labās prakses piemērus būvniecības procesā Latvijā un ārzemēs 2019. gadā, atbalstīt profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares profesionāļus augstiem sasniegumiem, izceļot būvniecības procesa gala rezultātu – būvi. Skate notiek jau 22. reizi, un objektus novērtē nozares labākie eksperti, kurus darbam žūrijā deleģējušas profesionālās organizācijas. Skate notiek trīs kārtās, un ikviena pieteiktā būve tiek vērtēta ļoti rūpīgi un atbildīgi.

“Akropole” ir ne vien jaunākais un modernākais, bet arī pirmais iepirkšanās un izklaides centrs Latvijā, kas, pateicoties augstajiem ilgtspējas un energoefektivitātes standartiem, ieguvis prestižo BREEAM sertifikātu ēkas projektēšanas un arī būvniecības stadijai.

Iepirkšanās un izklaides centrs atzīts arī par 1. vietas ieguvēju nominācijā “Jauna sabiedriska būve” konkursā “Latvijas Būvniecības Gada balva 2019”.

“Akropolē” atrodas lielākais B+ klases Biznesa centrs Latvijā, kas savienots ar iepirkšanās centru. Šeit mājo Baltijā vienīgais multizīmolu veikals “Van Graaf”, apavu veikals “Deichmann”, kā arī vienīgie sporta un dzīvesstila preču veikali “USC” un “adidas Originals”. Tieši šeit ir atrodami vislielākie zīmolu “Zara”, “Reserved”, “Oysho”, “Guess” un “KidzOne” veikali Latvijā, kā arī vienīgais zīmola “River Island” veikals, kas piedāvā kolekciju arī vīriešiem. Plašo veikalu klāstu papildina restorāni un kafejnīcas dažādām gaumēm, plašs un elegants “Maxima” XXX lielveikals, mūsdienīga fitnesa zāle, kā arī dažādas izklaides iespējas visai ģimenei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu