No neglītā pīlēna par gulbi: idejas Latvijas īpašumu atjaunošanai (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: city24.lv

Vārdu savienojums ekstrēmās pārvērtības, visticamāk, saistās ar kādu krāšņu TV šovu. Taču arī sen aizmirsti un novārtā atstāti īpašumi ir pelnījuši atdzimt no jauna. Lūk, dažas idejas, kur radoši prāti izstrādājuši plānus, kā dot otru iespēju īpašumiem un konkurētspējīgiem zemesgabaliem. 

Foto: city24.lv

Skulte, "Vārzas"

Ko var izdarīt ar vēsturiskiem laukakmeņu mūriem? Izveidot dzīvojamo māju, viesu namu vai jebko citu, kas piestāvētu piejūras īpašumam - ar kino brīvā dabā, kamīnu un skaistu dārzu. 

Interesanti, ka netālu jau ir realizēts līdzīgs projekts “Trejdekšņi”, kas ieskicē idejas realizāciju jau reālā dzīvē. 

Foto: city24.lv

Pašlaik īpašumam ir izstrādāts un būvvaldē saskaņots dzīvojamās mājas projekts un izbūvētas visas inženierkomunikācijas - elektrības pieslēgums, ūdens urbums, siltumtrase, kanalizācija. Līdz īpašumam ved asfaltēts ceļš. 

Foto: city24.lv

Smiltene, Aumeisteru staļļi

"Cilvēki, kuri atbrauc uz Aumeisteru muižu, aizmirst par vārdiem: steiga, stress, rūpes, problēmas, ikdienišķums, smagums. Ir sajūta, ka esi šajā diženajā vietā viens, tikai attālas norādes liecina - arī te ir dzīve", par seno muižu saka rekonstrukcijas idejas autori. Tie, kas kādreiz apciemojuši Grundzāles pagasta Aumeisterus, noteikti piekritīs.

Ideja paredz atjaunot vēsturiskas muižas vienas daļas (zirgu staļļi ar palīgbūvēm) kompleksa rekonstrukciju, izveidojot to par nelielu viesnīcu ar Spa. Eksperti gan iesaka atjaunot visu staļļu kompleksa ēku lokālā ansambļa vienotībā. 

Emīla fon Vulfa iecere bija izveidot tādu šķirnes zirgu audzētavu, lai uzvarētu vispasaules nozīmīgākajās sacensībās. Aumeisteros tika audzēti zirgi, ar tiem notika izjādes, tāpēc viens no interesantākajiem muižas ēku kompleksiem ir - stallis, manēža, kučiermāja un ratnīca.

Muižas staļļu ēku arhitektoniskais un amatnieciskais mantojums ir ēku kolorītās fasādes, oriģināli pārsedžu, durvju, logu aiļu, kāpņu, grīdas utt. risinājumi. Ir vienības, kā, piemēram, ratnīcas vārtu vērtnes, kas ir ļoti vērtīgas, jo ir vairāk kā 130 gadus vecas, ar augstu izgatavošanas kvalitāti. Tās Latvijas būvgaldniecības izstrādājumu piedāvājumā muižas ansambļos ir reti sastopamas un saglabājamas vērtības. Viss staļļu ēku komplekss pārsteidz ar vērienīgumu, apjomu, oriģināliem tehniskiem un estētiskiem risinājumiem, augstu darba un materiālu kvalitāti. Bet pati galvenā, valstiski nozīmīgā vērtība ir autentiskums.

Foto: city24.lv

Rīga, Imantas iela

Imanta ir viens no apdzīvotākajiem un zaļākajiem Rīgas mikrorajoniem un pieprasījums pēc labiem īpašumiem te saglabājas stabils.  

Imantas ielā atrodas kāda interesanta būve, kas nav pilnībā pabeigta un tai tiek piedāvāts iespaidīgs realizācijas plāns, kas paredz divu ģimeņu privātmājas, daudzdzīvokļu nama, klīnikas vai citām nozarēm piemērotu ēku izbūvi. Principā šeit varētu tapt jebkas, kam Imanta kā lokācija būtu izdevīga un piemērota. 

Pašlaik izstrādāts projekts plašai privātmājai vai daudzdzīvokļu mājai. Projekti paredz pilnīgas ēkas izskata izmaiņas atbilstoši mūsdienu tendencēm, proti, arhitektūras kompozīcijas izveidošanu no kodolīgām formām, izmantojot maksimālu integrāciju ar vidi un ainavu.

Foto: city24.lv

Jurmala, Majori

Idejas virzītāji piedāvā 458.24 m2 plašas, ultra modernas mājas konceptu, uzsverot Jūrmalas kā prestižas vietas potenciālu, izmantojot visas celtniecības tehnoloģiju inovācijas, radot ērtu, mūsdienīgu un minimālu ekspluatācijas patēriņu prasošu ēku.

Foto: city24.lv

Māja būtu mūsdienīga celtne, kas makismāli integrēta Jūrmlas ainavā un ir vienota ar jau esošo Jūrmalas arhitektūru. Māju plānots celt vēsturiskās Jūrmalas daļā, uz ekskluzīva zemes gabala 1977 m2 paltībā, blakus jūrai.  

Foto: city24.lv

Ķekava

Ķekavas novadā pārdod ekskluzīvu zemes gabalu privātmāju apbūvei, kurš atrodas pašā Daugavas krastā. Pēc attīstības vizuālā projekta jaušams arī rūpnieciskas vides šarms, kas, iespējams, var kalpot dažādu radošu ideju realizācijai. 

Uz zemes gabala iespējams izveidot laivu piestātni, kā arī savu peldvietu. Apkārtnē ir attīstīta infrastruktūra, skaists un labierīkots parks gar Ķekaviņas upi, minigolfa laukums. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu