"Dvēseļu puteņa" režisors skaidro, kāpēc nebildina savu ilggadējo draudzeni (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Dzintars Dreibergs
Dzintars Dreibergs Foto: LETA

Pagājušā gada kulta filmas "Dvēseļu putenis" režisors Dzintars Dreibergs, kurš ar Ingu Praņevsku ir attiecībās jau 12 gadus, izdevumam "Ieva" atklāj, kāpēc joprojām nav bildinājis mīļoto.

"Domāju, ka mēs mūsdienās pārāk daudz dzīvojam caur solījumiem. Apnicis iet uz kāzām, kur cilvēks jau trešo reizi sola būt kopā līdz mūža galam. Man ir pilnīgi cits mērķis.

Vajag nodzīvot gadus kopā, un tad var svinēt izdarīto, nevis svinēt solījumus.

Draudzību jau mēs arī vērtējam pēc tā, kam esam izgājuši cauri, nevis – šodien satiekamies un nolemjam būt draugi. Man ir plānā kārtīgas svinības, kurās mēs nosvinam attiecības, bet ar citu vēsturi," izdevumam skaidro režisors. 

Pilnu interviju lasiet žurnāla "Ieva" jaunākajā numurā!

Jau ziņots, ka filma “Dvēseļu putenis”, kas pirmizrādi piedzīvoja 2019. gada 8. novembrī, skatītājus aizved 100 gadus senā pagātnē, kad sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību – pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama. Saviļņojošais stāsts ļauj skatītājam pieaugt kopā ar Artūru un jaundibināto Latvijas valsti, vērojot dzīvi ierakumos zēna acīm, pašaizliedzīgi stājoties pretī ienaidniekam, meklējot īstu mīlestību un mācoties novērtēt brīvības cenu. Dreiberga filma ir ne vien nozīmīgas latviešu vēsturiskās literatūras ekranizējums, bet arī būtisks darbs Latvijas kino, kas pievērš uzmanību šajā žanrā maz atspoguļotam, bet ļoti svarīgam Latvijas vēstures posmam – Pirmajam pasaules karam un Brīvības cīņām.

Galveno varoni filmā atveido Oto Brantevics no Turlavas. Filmas aktieru ansambli veido Vilis Daudziņš, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, Gatis Gāga, Jēkabs Reinis, Renārs Zeltiņš, Ieva Florence, Grēta Trušiņa un daudzi citi.

Filmu veidojuši kino profesionāļi no Latvijas un citām valstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, Rīgā dzimušais scenārists, Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, galvenais operators, Starptautiskajai Kinooperatoru federācijas balvai IMAGO nominētais Valdis Celmiņš, komponiste, prestižās "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis, producente Inga Praņevska, "Casting Bridge" aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija "Kultfilma" un citi.

Atgādinām, ka kopš filmas "Dvēseļu putenis" nonākšanas uz lielajiem ekrāniem, to 269 izrādīšanas vietās visā Latvijā paguvuši noskatīties jau vairāk nekā 250 000 skatītāju. 

Foto: filmas "Dvēseļu putenis" svinīgā pirmizrāde

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu