Populārajam seriālam "Westworld" tiks filmēta ceturtā sezona

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Evana Reičela Vuda seriālā "Westworld"
Evana Reičela Vuda seriālā "Westworld" Foto: HBO/publicitātes

Kamēr LMT mājas viedtelevīzijas ekrānos ar trešo sezonu atgriezies vairākām "Emmy" balvām godalgotais HBO drāmas seriāls "Westworld" (Mežonīgo Rietumu pasaule), tā producenti šonedēļ paziņojuši, ka tiks uzņemta arī ceturtā sezona.

Atgādinām, ka divās iepriekšējās sezonās zinātniskās fantastikas vesterns ieguvis 42 "Emmy" nominācijas un trīs balvas, no kurām balvu kā labākā dramatiskā otrā plāna aktrise saņēma Tendija Ņūtone (Thandie Newton). Seriāla trešajā sezonā kopumā ir astoņas sērijas, kas tiek pa vienai publicētas ik nedēļu.

Tendija Ņūtone ar Emmy balvu
Tendija Ņūtone ar Emmy balvu Foto: Jordan Strauss / AP

ASV televīzijas kanāls HBO paziņojis, ka seriālam, kuru veido autori un izpildproducenti Džonatans Nolans (Jonathan Nolan) un Lisa Džoja (Lisa Joy), tiks veidota ceturtā sezona.

Interesanti, ka seriāla pilotsērija radīta vēl tālajā 2013. gadā, pirmā sezona publicēta 2016. gadā, bet kopumā līdz šim brīdim radītas tikai 28 sērijas. 

Publicētajā HBO paziņojumā nav nojaušams, vai ceturtā sezona būs pēdējā, taču daudzi seriāla cienītāji jau izteikuši apjukumu par nedaudz samudžināto scenāriju, kuram grūti sameklēt loģisku atrisinājumu.

"Westworld" ir seriāls par mākslīgo intelektu un jaunas dzīvības formas rašanos uz zemes. Tas balstīts 1973. gada filmas "Westworld" un 1976. gada filmas "Futureworld" ("Nākotnes pasaule") motīvos. Seriāla sižets norisinās Rietumu pasaulē – izdomātā, tehnoloģiski progresīvā mežonīgo rietumu izklaides parkā, ko apdzīvo androīdi. Parks rūpējas par labi situētiem viesiem, kuri var īstenot savas visneprātīgākās fantāzijas, nebaidoties no androīdu atriebības – viņi ir ieprogrammēti tā, lai būtu liegts nodarīt kaitējumu cilvēkiem.

"Skatītāju apbrīnu daudzās valstīs seriāls ieguvis, pateicoties tam, ka tā sižets cieši savijas ar notikumiem mūsdienu pasaulē. Lai gan seriālā to atspoguļojums ir pārspīlēts, stāsts balstīts uz to, ko mēs redzam reālās dzīves norisēs. Distopija var izskatīties skaisti. Tikai tas, ka pasaule ir neglīta no iekšpuses, vēl nenozīmē, ka tā nevar būt skaista no ārpuses," par seriālu stāsta Nolans.

Seriālā filmējas iecienītā amerikāņu aktrise Evana Reičela Vuda (Evan Rachel Wood), kura atveido Doloresu, un "Emmy" balvas laureāte, britu aktrise Tendija Ņūtone, kura atveido Mīvu. 

Foto: Seriāla "Westworld" aktieri.

Trešajā sezonā seriālam pievienojas arī astoņi jauni, bet Holivudā jau labi zināmi aktieri, piemēram, Ārons Pols (Aron Paul), kurš zināms kā seriāla "Breaking Bad" ("Pārkāpt robežu") viens no galveno lomu atveidotājiem, un viens no mūsdienu pazīstamākajiem franču aktieriem - Vinsents Kasels (Vincent Cassel), kurš piedalījies filmā "Black Swan" ("Melnais gulbis").

Seriāla "Westworld" 3. sezonas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu