HBO būs skatāms jauns seriāls, kas balstīsies Stīvena Kinga romānā "Mirdzums" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Izklaides mediji ziņo, ka kanālā "HBO Max" drīzumā būs skatāms jauns seriāls pēc populārā rakstnieka Stīvena Kinga (Stephen King) romāna "Mirdzums" ("The Shining") motīviem. Stāsts vīsies ap izslavētu atpūtas vietu - viesnīcu "Overlook". 

Tieši šāds nosaukums - "Overlook" arī dots jaunajam seriālam. Producentu Dž.Dž.Abramsa (J.J. Abrams) un Bena Stīvensona (Ben Stephenson) projekts vēstīs par grāmatā aprakstīto, apsēsto viesnīcu. 

Seriālu producēs "Warner Bros. Television" un izplatīs "Warner Bros. International Television Distribution".

Romāns "Mirdzums" ir pasaules literatūras spriedzes romānu karaļa Stīvena Kinga šedevrs, ko vēl slavenāku padarīja 1980. gada Stenlija Kubrika režisētā ekranizācija ar Džeku Nikolsonu galvenajā lomā. Grāmata izdota arī latviski.

Ekrānuzņēmums no Stenlija Kubrika filmas Mirdzums (The Shining, 1980).
Ekrānuzņēmums no Stenlija Kubrika filmas Mirdzums (The Shining, 1980).

Jāpiebilst, ka pavisam nesen HBO pirmizrādi piedzīvoja cits seriāls - šausmu romāna ekranizācija "The Outsider". Tas ir jaunākais Stīvena Kinga romāna ekranizējums, ko pats autors jau novērtējis kā vienu no labākajiem.

Galveno lomu seriālā, ko iespējams vērot LMT mājas viedtelevīzjā, atveido Bens Mendelsons (Ben Mendelsohn), kas par lomu seriālā "Bloodline" ieguvis Emmy apbalvojumu un Zelta globusa nomināciju. 

Bens Mendelsons
Bens Mendelsons Foto: Reuters/ScanPix

Tas ir seriāls, kurā nepārtraukti jūtams Kingam raksturīgais rokraksts - mistika un pārdabisku notikumu spriedze. Seriāla pamatā ir zēna slepkavības izmeklēšana, kuras laikā galvenais varonis - policijas detektīvs, ko atveido Bens Mendelsons, atklāj ne tikai dažādus faktus un pretrunīgus pierādījumus par pašu slepkavību, bet arī izraisa negaidītu notikumu pavērsienus, kas slēpj neizskaidrojamu mistiku un pārdabiskus elementus.

Seriālā galvenā varoņa partneri privātdetektīvi tēlo Tony balvas ieguvēja Sintija Erivo (Cynthia Erivo), filmējies Emmy balvai nominētais Bils Kamps (Bill Camp) u.c.

Stīvens Kings jau 45 gadus ir radījis aizraujošus un mistiskus stāstus pasaules literatūrā, no kā atvasināti gan televīzijas filmu seriāli, gan Holivudas kino filmas. Viņa pirmā grāmata "Kerija" tika izdota 1974. gadā, balstoties uz tās motīviem, vēlāk tika veidota gan kino filma, gan televīzijas filma un pat Brodvejas uzvedums.

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu