Pie TV skatītājiem nonāk godalgotā animācijas filma "Projām"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Gints Zilbalodis “Projām”
Gints Zilbalodis “Projām” Foto: kadrs no filmas

Pie telvīzijas skatītājiem nonākusi mākslinieka Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma “Projām”, kas skatāma LMT mājas viedtelevīzijā. 

Filma pagājušajā gadā kļuvusi par vienu no apspriestākajiem un lielākajiem Latvijas kino pārsteigumiem, jo ir zināma, kā viena cilvēka autordarbs. Filma uzvarējusi prestižajā Anesī animācijas filmu festivāla konkursā, saņēmusi Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps 2019", kā gada labākā animācija, kā arī sacentās par kvalifikāciju prestižajai Amerikas Kinoakadēmijas balvai “Oskars”.  

Gints Zilbalodis
Gints Zilbalodis Foto: publicitātes

Animācijas filma izpelnījusies starptautisku atzinību vairākos filmu festivālos visā pasaulē. Mākslinieka Ginta Zilbaloža darbs animācijā ir tapis tikai paša spēkiem - viņš ir savas pilnmetrāžas debijas filmas režisors, animators, producents, tostarp, arī scenārija un mūzikas autors. Jaunais mākslinieks pie filmas vienatnē strādāja trīsarpus gadu garumā, kas novērtēts un rezultējies filmas starptautiskajos panākumos.

"Piedāvājam noskatīties augsti novērtēto un godalgoto Ginta Zilbaloža filmu “Projām”, kas aizrauj ar savu neparasto vizuālo un muzikālo fantāzijas stāstu, kuru autors vairāku gadu garumā ir radījis vienatnē. Šī filma iztiekot bez jebkādiem dialogiem spēcīgi ierauj mākslinieka veidotā pasaulē un atklāj aizraujošu stāstu,” norāda LMT mājas viedtelevīzijas satura eksperte Anna Rozenvalde.

Foto: Ginta Zilbaloža pirmā pilnmetrāžas animācijas filma “Projām" aizsāk Rīgas Starptautisko kinofestivālu "Riga IFF".

Filma stāsta par kādu puisi, kurš pēc lidmašīnas avārijas attopas uz noslēpumainas salas, kur plešas meži, tuksneši un lagūnas. Taču uz šīs salas mīt arī milzīgs, tumšs gars, kurš sāk puisi vajāt. Lai izglābtos un atgrieztos mājās, galvenais varonis dodas izaicinošā ceļojumā pāri salai kopā ar savu jauniegūto draugu – mazu putnēnu.

Filmas reklāmas rullītis. 

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu