Tiešraides arhīvs: Dziesmas "Tavs karogs" videoklipa digitālā pirmizrāde (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Renārs Kaupers un Jānis Aišpurs
Renārs Kaupers un Jānis Aišpurs Foto: no sociālajiem tīkliem

Lai gan XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir pārcelti uz nākamo gadu, aicinām kopā radīt svētku sajūtu, vērojot dziesmas “Tavs karogs” videoklipa digitālo pirmizrādi 4. maijā. 

Dziesmu ir radījuši Renārs Kaupers un Jānis Aišpurs, un sadarbībā ar LMT ir tapis īpašs videoklips, kura veidošanā piedalījušies cilvēki no visas Latvijas.

Skatītājiem būs iespēja noskatīties videoklipu, kā arī digitālā vidē satikt svētku dziesmas un videoklipa veidošanas komandu, tostarp mūziķus Renāru Kauperu un Jāni Aišpuru, XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektori Agru Bērziņu un LMT prezidentu Juri Bindi. Pasākumu vadīs televīzijas raidījumu un pasākumu vadītāja Māra Sleja.

“Lai radītu svētku sajūtu, daudzi pielika savu roku. Renārs Kaupers uzrakstīja dziesmas “Tavs karogs” vārdus, mēs ar The Sound Poets un kori to ieskandinājām. Kopā ar LMT mums radās ideja par īpašu videoklipu, kuru veiksmīgi īstenojām dzīvē, piedaloties cilvēkiem no visas Latvijas. Un tagad “Tavs karogs” ar pilnu jaudu var skanēt pāri Latvijai – gluži kā Dziesmu un deju svētki!” pauž Jānis Aišpurs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hei, dziedošie, radošie un aktīvie! Gaidot Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki nu jau 2021. gadā, mums sadarbībā ar Renāru Kauperu ir tapusi dziesma TAVS KAROGS, bet nav kora! Tāpēc mums esat vajadzīgi jūs! Kļūsti par daļu no Latvijas digitālā kopkora un piedalies videoklipa veidošanā! -> te dziesma pavadījumam: https://bit.ly/TavsKarogsdziesma -> te notis dziedošajiem: https://bit.ly/TavskarogsNotis Kā piedalīties? 1 - Iefilmē savu dziedājumu video 2 - Sūti uz tavskarogs@gmail.com 3 - Lai varētu izmantot Tavu dziedājumu publiskā videoklipā, nepieciešama Tava piekrišana: a) iefilmē video, kurā nolasi tekstu (ja Tev ir mazāk kā 18 gadu, nepieciešams to ierunāt kopā ar vecākiem) VAI b) aizpildi pievienoto dokumentu (https://bit.ly/PiekrišanaDziesmai ) un paraksti to elektroniski vai izdrukā, paraksti un ieskenētu/nobildētu atsūti mums. Būsim Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki iedvesma un spēks! @driznaks007 @latvijasmobilaistelefons @nacgavilet #nācgavilēt #tavskarogs #dziesma #mezaparkaestrade #kopkoris

A post shared by Jānis Aišpurs (@jankabanka) on

“4. maijs ir zīmīgs datums mūsu valsts vēsturē – pagrieziena punkts un unikālas kopības paraugs. Toreiz mēs visi, elpu aizturējuši skaitījām balsis “par”, bet tagad, pēc 30 gadiem, ar savu atbildīgo rīcību balsojam par sabiedrības drošību. LMT un dziesmu autoru iniciatīva ir viens no šiem “par” – emocionāls, radošs, Dziesmu svētku kustības garu un spēku apliecinošs,” akcentē XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Dziesma “Tavs karogs” radusies Jāņa Aišpura un Renāra Kaupera sadarbības rezultātā un ieskandināta, piesaistot Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas kori Edgara Vītola vadībā. Lai gan ārkārtas situācija valstī un ierobežojumi korim liedz tikties un ierakstīt dziesmu studijā, tika pieliktas visas pūles un radošums, lai atsevišķi ierakstītās kora dalībnieku balsis saplūstu vienotā skaņdarbā.

Pievienoties tiešraidei 4. maijā var jau no plkst. 9.30.

Tiešraide: Dziesmas "Tavs karogs" videoklipa digitālā pirmizrāde.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu