ISSP aicina pieteikties radošajām meistarklasēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vika Eksta
Vika Eksta Foto: publicitātes

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP izsludinājusi jaunumu – divas radošās meistarklases, kuras vadīs Latvijā pazīstami nozares profesionāļi – māksliniece Vika Eksta un fotogrāfs Reinis Hofmanis. 

Dalībnieki neatkarīgi no pieredzes aicināti kopīgi reflektēt un veidot fotogrāfiju sērijas par Covid-19 pandēmijas radītajām pārmaiņām, tā piedaloties savdabīgā vizuāla krīzes arhīva veidošanā. Meistarklases norisināsies tiešsaistē sešu nedēļu garumā no maija sākuma.

Covid-19 pandēmija šopavasar ir izraisījusi straujas un negaidītas pārmaiņas visās dzīves jomās, arī fotogrāfu darbā un ikdienā. Šajā unikālajā laikā ISSP aicina darboties kopā ar atpazīstamiem jaunās paaudzes Latvijas fotogrāfiem, ISSP Skolas pasniedzējiem Viku Ekstu un Reini Hofmani, lai kopīgi atspoguļotu šībrīža ārkārtas situācijas realitāti, vienlaikus apgūstot un pilnveidojot autorfotogrāfijas sērijas veidošanas pamatprincipus.

Sešas nedēļas garās meistarklases ir domātas ikvienam ar vismaz nelielām priekšzināšanām fotogrāfijā, kas vēlas radoši izpausties un kopā ar domubiedriem reflektēt par krīzes izraisītajām pārmaiņām. Programmas gaitā caur lekcijām, radošiem uzdevumiem, diskusijām un individuālām tikšanās reizēm ar mentoriem dalībnieki pilnveidos savu vizuālo valodu, attīstot nelielu autorsēriju no idejas līdz realizācijai. Rezultātā radītie fotoprojekti tiks publiski prezentēti tiešsaistes vidē, veidojot daudzšķautņainu mūsdienu krīzes arhīvu.

Fotoprojekts: Rīgas skulptūras brīdina pārdrošos

Katrai meistarklasei ir savs tematiskais un konceptuālais fokuss. Mākslinieces Vikas Ekstas radošās meistarklases “Krīzes istaba” mērķis ir radīt telpu konsekventai pašrefleksijai, piefiksējot un fotogrāfijā apspēlējot personīgās sajūtas, ko katrā no mums raisa jaunie apstākļi. “Šis periods katram no mums sniedz daudz praktisku un psiholoģisku izaicinājumu, kuru attīstību vērts piefiksēt. Meistarklases ietvaros mēģināsim tos radoši apspēlēt. Man personīgi tas ir pašreflektīvs, bet reizē arī spriedzes pilns laiks. Baiļu fona troksnis ik pa laikam liek par sevi manīt, cīnoties ar veselīgiem pašsaglabāšanās impulsiem,” radošās meistarklases “Krīzes istaba” ideju komentē māksliniece Vika Eksta. Savukārt fotogrāfa Reiņa Hofmaņa vadītajā meistarklasē “Pārmaiņu ainava” dalībnieki fokusēsies uz pārmaiņām apkārtējā vidē un publiskajā telpā.

“Meistarklases kopīgajās diskusijās trenēsim spēju uzlūkot apkārtējo vidi kā laikmeta liecību – sabiedrības radītu kopproduktu, kurā atspoguļojas gan ekonomiskās norises, gan sociālās struktūras un cilvēku paradumi.

Atslēgas vārdi, kam pievērsīsimies, būtu vērīgums, nozīmīgā saskatīšana ikdienišķajā, spēja paskatīties uz šībrīža situāciju plašākā kontekstā,”

atklāj Hofmanis.

Abas meistarklases norisināsies tiešsaistē sešu nedēļu garumā no maija sākuma. Pieteikties aicināti gan pieredzējuši fotogrāfi, gan fotogrāfijas entuziasti ar tehniskām pamatiemaņām. Lai piedalītos meistarklasēs, ir nepieciešams savs fotoaparāts vai viedtālrunis ar kameru, kā arī piekļuve internetam.

Vairāk informācijas par meistarklasēm un pieteikšanos šeit

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu