Rīdziniekus aicina balsot par mikrorajonu labiekārtošanas projektiem (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: RISEBA/Arhitektūras un Dizaina fakultāte

Līdz 20.maijam iedzīvotāji tiek aicināti balsot par izstrādātajām Maskavas forštates, Zolitūdes un Sarkandaugavas labiekārtošanas iecerēm, informē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

Piesaistot augstskolu studentus no augstskolas "RISEBA" un Rīgas Tehniskās universitātes, profesionālus ainavu arhitektus no "ALPS" ainavu darbnīcas un vietējos iedzīvotājus, departaments šogad sāka jaunu iniciatīvu - "Daudzfunkcionālas publiskās ārtelpas Rīgas pilsētas apkaimēs".

Projekta mērķis ir izveidot daudzfunkcionālu publisko ārtelpu katrā Rīgas izpilddirekcijas administratīvajā teritorijā, radot ērtu, drošu un iedzīvotājiem patīkamu pilsētvidi.

Projekta laikā ir tapušas vairākas idejas, par kurām iedzīvotāji līdz 20.maijam tagad savu balsi var atdot departamenta mājaslapā.

Balstoties uz studentu projektu idejām, iedzīvotāju izteikto viedokli un profesionālas žūrijas vērtējumu, tiks izstrādāta būvniecības tehniskā dokumentācija, tādējādi jau šogad cerot projektus īstenot. Teritorijas, kurās plānots realizēt studentu projektu ieceres, ir izvēlētas, sadarbojoties ar Rīgas pilsētas izpilddirekcijām.

Visu trīs teritoriju attīstības ieceru izstrādei un īstenošanai kopā paredzēts 600 000 eiro liels finansējums no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda. 

Studentu konkursa darbu vērtēšanā piedalījās Pilsētas attīstības departamenta, izpilddirekciju un SIA "Rīgas meži" pārstāvji, kā arī Rīgas pilsētas arhitekta biroja, Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes un "RISEBA" Arhitektūras un dizaina fakultātes dekāni un profesionāli ainavu arhitekti.

Visi studentu priekšlikumi pēc ārkārtas stāvokļa valstī atcelšanas būs aplūkojami arī klātienē Rātsnamā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu