Braiens Adamss ar tvītu par Covid-19 izpelnās pārmetumus rasismā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtinš Otto

Kanādiešu rokmūziķis Braiens Adamss otrdien izpelnījies pārmetumus rasismā pēc ierakstiem sociālajos tīklos, kuros viņš šķendējas par pandēmijas dēļ atceltajiem koncertiem Londonā, kas bija paredzēti šonedēļ.

Koncerti Londonas Karaliskajā Albertholā atcelti "alkatīgo izdzimteņu dēļ, kas ēd sikspārņus, "slapjajos tirgos" pārdod dzīvniekus un rada vīrusus", sociālajos tīklos "Twitter" un "Instagram" sodījās Adamss.

"Visa pasaule tagad ir apturēta, nerunājot par tūkstošiem, kas šī vīrusa dēļ ir cietuši vai no tā nomiruši," uzsvēra mūziķis, mudinot ķīniešus "kļūt par vegāniem".

Dzīvnieku tiesību aizstāvju organizācijas cildināja viņa aicinājumu pārtraukt ēst gaļu, savukārt citi interpretējuši viņa izteikumus kā antiķīniskus.

"Tas ir ļoti bezatbildīgi un ļoti rasistiski," ziņu aģentūrai AFP norādīja Ķīniešu izcelsmes kanādiešu sociālā taisnīguma nacionālās padomes pārstāve Eimija Go.

"Viņš ir kanādiešu elks, un viņš uzpūš antiķīniskā rasisma liesmas, sekmē to, ka Kanādā un visā pasaulē vairojas ņirgāšanās par ķīniešiem un aziātiem, pret viņiem vērsti kliedzoši [fiziski] uzbrukumi," viņa norādīja.

Citi Adamsa komentārus nodēvēja par "rasistiskiem atkritumiem".

Adamss tviterī ierakstu izdzēsis, bet vēl nesen bija atrodams "Instagram".

Ierakstā mākslinieks arī atzīst, ka viņam pietrūkst mūziķu grupas jeb "otras ģimenes", laiku pavadot pašizolācijā ar sievu un bērniem.

Foto: Braiena Adamsa koncerts Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu