Kas ir DaBaby? Amerikas repa jaunā sensācija, kas iekaro pasauli (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"DaBaby"
"DaBaby" Foto: publicitātes

Amerikāņu reperis "DaBaby" pēdējo mēnešu laikā vairākas reizes spējis iekarot ASV pieprasītāko albumu Billboard 200 topa 1. vietu, ielauzties Lielbritānijas topā un kļūt par daļu no virāla deju hita sociālajā platformā "TikTok".

28 gadus vecais Šarlotes, Ziemeļkarolīnas reperis "DaBaby" (īstajā vārdā Jonathan Lyndale Kirk) piedzīvojis ļoti strauju kāpumu mūzikas industrijā - pēdējo trīspadsmit mēnešu laikā vairāki viņa albumi iekarojuši "Billboard 200", savukārt singls "Rockstar" kļuvis par globālu hitu. 

Trīs albumi - "Baby on Baby", "Kirk" un "Blame It On Baby" ielauzušies ASV albumu topa pirmajā desmitā. Šogad gaidāms vēl viens albums. 

Pēc veiksmīgā starta ASV reperis sācis iekarot arī britu klausītāju sirdis. Šobrīd Lielbritānijas singlu topa 1. vietā ir viņa un Rodija Riča (Roddy Ricch) kopdarbs "Rockstar", kas jauniešu iecienītajā aplikācijā "TikTok" kļuvis par virālu deju hitu. Nedēļas griezumā singls pakāpies no 6. uz 1. vietu, nostumjot no līderpozīcijas Dreika hitu "Toosie Slide".

Apkopojums: "Rockstar" deja "TikTok".

Singls "Rockstar" pirmajās trīs nedēļās Lielbritānijā straumēts gandrīz astoņus miljonus reižu, savukārt aizvadītajā nedēļā vien - 5,4 miljonus reižu. 

Šis nav pirmais repera panākums UKTop40, 2019. gadā viņš topā viesojās kopā ar bijušo popgrupas "Fifth Harmony" dalībnieci Kamilu Kabeijo (Camila Cabello) dziesmā "My Oh My".

Tikmēr albumu topā 1. vietā atgriezusies albāņu izcelsmes britu popzvaigzne Dua Lipa ar albumu "Future Nostalgia" (Warner Records). 

Dua Lipa albumā iekļauti šā brīža numur viens globālie hiti "Don’t Start Now" un "Physical". Ieraksts kopš 27. marta pieejams straumēšanas un lejupielādes platformās, kā arī fiziskajos formātos - CD, bilžu disks, zelta kasete, rozā vinils un delux komplekts. Visu var iegādāties Dua Lipa mājas lapā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu