"Oskaru" piešķiršanas ceremonija nākamgad var tikt atlikta Covid-19 dēļ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Holivudā notiek gatavošanās «Oskara» balvas ceremonijai
Holivudā notiek gatavošanās «Oskara» balvas ceremonijai Foto: ETIENNE LAURENT / EPA

"Oskaru" piešķiršanas ceremonija nākamgad var tikt atlikta, ņemot vērā jaunā koronavīrusa pandēmijas ietekmi uz Holivudas kinoindustriju, otrdien ziņoja nozares izdevums "Variety".

Pašlaik tiek plānots, ka Kino mākslas un zinātnes akadēmijas "Oskara" balvu piešķiršana, kas ir kinoindustrijas lielākais publiskais pasākums, notiks 28. februārī.

Akadēmija tomēr jau ir bijusi spiesta veikt būtiskas izmaiņas konkursa noteikumos, ņemot vērā to, ka Covid-19 dēļ ir slēgti kinoteātri, aizkavējusies jaunu kases grāvēju nonākšana uz ekrāniem un apturēts producentu darbs.

Viens no daudziem anonīmiem ziņu avotiem pavēstīja "Variety", ka ir "gaidāma" pašas ceremonijas atlikšana.

Nav gan izteikti oficiāli priekšlikumi vai rīkotas detalizētas diskusijas par šī pasākuma pārcelšanu vai potenciāliem jauniem datumiem. 

Kino mākslas un zinātnes akadēmija aprīlī mīkstināja konkursa noteikumus, uz nenoteiktu laiku atceļot prasību, ka filmām obligāti jābūt izrādītām kinoteātros, lai tās varētu pretendēt uz "Oskara" balvām.

Lai filmas parastos apstākļos varētu pretendēt uz "Oskariem", tās vismaz septiņas dienas ir jāizrāda Losandželosas kinoteātros, tomēr kinoteātri ASV otrajā lielākajā pilsētā ir slēgti kopš marta vidus Covid-19 dēļ.

Akadēmija arī brīdināja, ka var būt nepieciešamas arī citas izmaiņas noteikumos par kandidēšanu uz "Oskariem". 

Pēdējos gados izvērsušās spraigas debates ap straumēšanas uzņēmumu, tādu kā "Netflix", uzņemtajām filmām, kas arī pretendējušas uz "Oskariem", ieskaitot pagājušā gada filmu "The Irishman" ("Īrs") un 2018.gada filmu "Roma". Šīs filmas, lai varētu kvalificēties "Oskariem", vispirms neilgu laiku tika demonstrētas kinoteātros, bet tad piedāvātas tīmeklī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu